Скасувати МУО на будівництво будинку №15 за адресою вул. Скляна 15.

Рішенням ЛМР №851 від 08/03/2018, було затверджено містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхового житлового будинку №15 за адресою Скляна, 15. На цьому місці затверджений генплан забудови житлового комплексу попередньо передбачав розміщення спортивного та дитячого майданчиків, а також зеленої зони і території для відпочинку населення. Прийняті містобудівні умови й обмеження суперечать чинним державним будівельним нормам по благоустрою, також порушена інсоляція по відношенню до сусіднього будинку №11, під сумнівом експертиза землі, позаяк будинок планується зводити біля урвища з південної сторони та горою, на якій збудовано багатоповерхові житлові будинки, з північної сторони, по вул. Золота. Порушено норми кількості паркомісць для автомобілів мешканців, оскільки не було дотримано плану по розміщенню парковки на північній стороні ділянки, між будинками №11 та №12. Складність ландшафту вказаної ділянки передбачає проведення додаткових робіт по укріпленню фундаменту перед зведенням житлового будинку, що в свою чергу ставить під загрозу цілісність вже зведених будинків та споруд поруч. Так, будинок на вул.Золота 12, який є суміжним до житлового комплексу, зазнає руйнування через тріщини, спричинені такими роботами забудовником.
Якщо будинок №15 буде збудовано, територіальна громада буде позбавлена громадського простору. Оскільки будівельні роботи по будинку №15 були розпочаті без дозволу на проведення будівництва від Державної архітектурно-будівельної інспекції чи Державної інспекції з містобудування, вважаємо, що дії забудовника є недобросовісними та протиправними. Також на території будівництва цього будинку вже було збудовано й введено в експлуатацію багатоповерховий житловий будинок №16, що максимально збільшило показник щільності забудови і густоти населення.
За законодавством, МУО видаються одні на всю земельну ділянку. Тут же, ми маємо ситуацію, коли першочергові містобудівні (на один будинок) забудовник скасував і подався на нові та безперешкодно отримав їх від міської ради. І будує ще один будинок, який не був передбачений на цій ділянці.

Враховуючи дані факти, просимо вас:

- скасувати Рішення №851 Львівської міської ради Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво багатоповерхового житлового будинку № 15 кварталу житлової забудови зі супутніми об’єктами соціально- побутової інфраструктури на вул. Скляній, 15;

- зобов'язати забудовника дотримуватись попередньо узгодженого генплану забудови і вимог щодо благоустрою раніше виданих МУО, а саме Рішення №1014 Львівської міської ради, від 11/01/2016, пункти 2.9, 2.10, 2.11 та Рішення №1015 Львівської міської ради, від 11/01/2016, пункти 2.9, 2.10, 2.11, за адресою м.Львів, вул. Скляна 15, та провести роботу щодо благоустрою даної території.

Станом на 31 жовтня петицію підписали 267 осіб з 500 необхідних.

Залеський Андрій Олександрович

13 серпня 2020 р.