Не дозволити розгортання пунктів тимчасового розміщення біженців з Афганістану у Львові

На території України у найближчий час планується розгортання пунктів тимчасового розміщення біженців, де буде розміщено до 5000 громадян Афганістану, що покинули свою країну через виведення американського військового контингенту із республіки Афганістан. Україна ще ніколи не приймала одразу таку кількість біженців із третіх країн. Натомість, мусимо нагадати, що на даний момент в Україні зареєстровано 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб з окупованих Донбасу і Криму. Ще десятки тисяч громадян України досі залишаються в населених пунктах, які регулярно зазнають обстрілів та руйнувань. Всі вони досі не отримали від Держави ні адекватної фінансової компенсації, ні робочих місць, ні постійного житла. Відповідні органи виконавчої влади, завданням яких є піклування про внутрішньо переміщених осіб восьмий рік стверджують, що у Держави немає фінансових та матеріальних ресурсів для системного вирішення проблем українців, що постраждали через військові дії на Донбасі та тимчасову окупацію Криму.

Таким чином, ті маленькі фінансові ресурси, які повинні бути використані для громадян України, що постраждали від російської агресії будуть використані для допомоги афганцям, які навіть не захотіли захищати свою країну від Талібану.

Українські місцеві громади не отримають жодного зиску від знаходження на їх території тисяч афганських мігрантів - лише потенційні і реальні небезпеки пов’язані із насиллям проти жінок та розповсюдженням важких наркотиків.

Зважаючи на вище викладене просимо підписати петицію про ЗАБОРОНУ розгортання пунктів тимчасового розміщення біженців з Афганістану на території нашого міста та в Україні в цілому.

ІНШІ

Станом на 22 вересня петицію підписали 36 осіб з 500 необхідних.

Мись Василь Русланович

14 вересня 2021 р.

До кінця збору підписів залишилось: