Назвати на честь міністра транспорту ЗУНР І. Мирона бульвар біля приміського вокзалу

У 1996 р., під час будівництва приміського вокзалу ст. Львів на ділянці вулиці Городоцької від вул, Чернівецької до вул. Кульпарківської утворився бульвар. Пропоную цей бульвар назвати на честь видатного галицького залізничника, міністра транспорту ЗУНР Івана Мирона (1857 - 1940).
При цьому пропонується не змінювати нумерацію будинків на вул. Городоцькій (за аналогом пл. Івана Франка), а адресу "бульвар Івана Мирона" присвоїти будівлями приміського вокзалу ст. Львів та ін. спорудам.
Іван Мирон народився в с. Залуква біля Галича, отримав вищу залізничну освіту у Відні; у 1890-х роках працював на будівництві залізниці через Карпати від Станіславова (Івано-Франківська) через Делятин до Рахова та Сігіту (Румунія). При цьому він керував будівництвом чи не найскладнішої ділянки в районі Яремча із кам'яними мостами та віадуками.
Також працював у Станіславівській та Львівській дирекціях австрійських державних залізниць.
Після падіння Австро-Угорщини в жовтні 1918 року перебрав керівництво Станіславівською дирекцією залізниць, а після Листопадового Зриву брав участь у передачі ЗУНР влади в Станіславові та околицях.
У 1920 - 1930-х роках був членом різноманітних українських організацій на Станіславівщині. Мешкав в с. Дора, де і помер у 1940 році. Там і похований.
Іван Мирон заслужив, щоб його іменем було названо бульвар біля залізничного вокзалу.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 28 вересня петицію підписали 1 особа з 500 необхідних.

Лягушкін Антон Юрійович

19 вересня 2022 р.

До кінця збору підписів залишилось: