Переіменувати Залізничний район міста Львова на Бандерівський район міста Львова

На сьогоднішній день, адміністративно територія міста Львова розділена на 6 районів: Франківський, Личаківський, Галицький, Сихівський, Залізничний і Шевченківськи.

Залізничний район міста Львова був створений радянською владою у повоєнні часи. До 1939 року територія, цього району входила до складу Краківської дільниці.

Його теперішня назва пов'язана з тим, що район утворено навколо залізниці — на його території знаходиться головний залізничний вокзал, хоч і побудований за австрійської імперії, але, який став візитівкою "радянського" Львова і який в радянські часи мав в першу чергу військове (стратегічне) значення.
Крім цього, саме в цьому районі, здебільшого на Левандівці традиційно мешкали працівники Львівської залізниці, що давало підстави радянській владі робити наголос у назві цього району на проживання в межах його території значної кількості прогресивних трудящих мас та свідомого пролетаріату, який наполегливо в "чудових" побутових умовах розвитого соціалізму "радісно" працює заради побудови своєї "мрії" - комунізму. І т.д. ...

Фактично, дана назва районну була складовою загальнорадянської комуністичної ідеології, і існувала (застосовувалась) практично в кожному великому населеному пункті СРСР.

Залізничний район — один із двох районів міста Львова, назву яких не міняли з радянських часів.
На сьогоднішній день, його назва втратила будь-яку актуальність, оскільки не відображає: як суттєвих історичних і топонімічних передумов, так і сучасних суспільно-економічних реалій, а також не є показником суттєвих науково-технічних досягнень, які б давали підстави на їх честь називати район міста.

Виходячи, з вищенаведеного, а також беручи до уваги, що у Львові вже існують: Шевченківський та Франківський район, названі на честь видатних особистостей - геніїв Українського народу;

- В рамках декомунізації України, та остаточного викорення "пострадянщини", пропоную переіменувати Залізничний район міста Львова на Бандерівський район міста Львова, в честь Степана Бандери - ідеолога українського націоналістичного руху XX століття.

Станом на 23 вересня петицію підписали 60 осіб з 500 необхідних.

Кордиш Віктор Валерійович

27 лютого 2016 р.