+ ще 394 громади!

Відмінити обмеження ЛЕОКАРТ (60 поїздок на місяць) щодо пільгового проїзду для пенсіонерів за віком

28.06.2024р. рішенням виконавчого комітету ЛМР №891 було прийнято рішення встановити з 1.07.2024р. обмеження ЛЕОКАРТ на проїзд у громадському транспорті 2-м пільговим категоріям осіб (пенсіонерам за віком та інвалідам 3-ї групи) у розмірі - 60 безкоштовних поїздок громадським транспортом впродовж одного місяця. Поїздки понад цей ліміт (понад 60 поїздок) пенсіонери змушені будуть оплачувати.
Таке обмеження напряму суперечить Постанові Кабінету Міністрів України №354 від 17.05.1993р. і грубо порушує законні права пенсіонерів за віком, яким вказаною постановою гарантовано безоплатний проїзд без будь яких лімітів поїздок.
Тим більше такий ліміт є необґрунтованим, оскільки для того аби пересуватись по місту, пасажир -пенсіонер змушений здійснювати пересадки на різні види транспорту, оскільки маршрути не транспорту не завжди забезпечують безпересадкове добирання до потрібного місця. В умовах скрутного економічного становища пенсіонерів такі додаткове фінансове навантаження є неприпустимим та порушує їхні права.
Органи місцевої влади не вправі приймати нормативні акти, які прямо суперечать Конституції України, законам України та актам Кабінету Міністрів України.
Адже Постанова КМУ є обов’язковою до виконання на всій території України і має вищу юридичну силу в порівнянні з актами органів місцевого самоврядування.
Таким чином спірне рішення від 28.06.2024р., яке прийняте виконкомом Львівської міської ради встановлює необґрунтовані та несправедливі обмеження для пенсіонерів за віком, які прямо суперечать чинній постанові КМУ, а тому - підлягає скасуванню.
З метою приведення рішень Львівської міської ради у відповідність з нормами чинного законодавства, слід відновити пільговий проїзд пенсіонерам за віком БЕЗ БУДЬ-ЯКИХ КІЛЬКІСНИХ ОБМЕЖЕНЬ чи лімітів поїздок впродовж одного місяця.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 20 липня петицію підписали 69 осіб з 500 необхідних.

ВОЛИНЕЦЬ АНДРІЙ ОРИСЛАВОВИЧ

3 липня 2024 р.

До кінця збору підписів залишилось: