+ ще 254 громади!

Встановити системи габаритно-вагового контролю (звернення до Маріупольавтодору і Укртрансбезпеки)

Лише за один тиждень вересня на околицях Маріуполя трапилось 2 аварії за участі великогабаритного автотранспорту, що перевозив багатотонні вантажі меткомбінатів. У результаті цих аварій загинули двоє водіїв траспортних засобів. Утома робітників транспортних підриємств разом із відсутністю постійного габаритно-вагового контролю підвищують ризик виникнення ДТП у місті. Так само при перевищенні допустимого тоннажу вантажівками швидко псується дорожнє полотно, яке потрібно все частіше ремонтувати за кошти бюджету міста. Вихід з цієї ситуації вбачається у використанні залізничного транспорту для перевезень багатотонних вантажів і встановленні пунктів автоматичного зважування автомобілей (так званих WIM-систем) на виїздах з меткомбінатів і на в’їзді до порту. Цей контроль регламентується законом України "Про запровадження адмінвідповідальності за порушення у сфері габаритно-вагового контролю" номер 1582-ІХ від 29 червня 2021 р. Документ має на меті недопущення руйнування автомобільних доріг, покращення стану безпеки дорожнього руху, зменшення кількості ДТП і збереження життя та здоров’я людей. Штраф за перевантаження наразі становить від 8500 до 51000 гривень, що стало би значним стимулом для виконання нормативів по перевезенню вантажів. Пілотним проєктом міг би стати комбінат "Азовсталь" на Лівобережжі (його східні прохідні на вулиці Гугеля) з подальшим поширенням мережі WIM-систем на інші важливі траспортні артерії міста. Бажано це зробити ще до початку робіт з побудови бетонної дороги, щоб нормалізувати порядок перевезення вантажів до побудови нового дорожнього полотна, або хоча б включити WIM-системи до цього проєкту бетонної дороги.
Звернення має бути сформовано і направлено до Укртрансбезпеки і Маріупольавтодору. Дякую за кооперацію у вирішенні цього важливого питання.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 28 січня петицію підписали 77 осіб з 250 необхідних.

Мироненко Святослав Миколайович

8 листопада 2021 р.