СОЗДАТЬ МАРШРУТ #19А МУНИЦИПАЛЬНОГО АВТОБУСА АС-2-пр-т Строителей - ул. Тополиная - пр-т Бойко - Ильичевский рынок

Шановний Сергію Михайловичу!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «СОЗДАТЬ МАРШРУТ №19А МУНИЦИПАЛЬНОГО АВТОБУСА АС-2 – пр-т Строителей – ул. Тополиная- ап-т Бойко – Ильичевский рынок».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Нажаль у теперішній час існуючої кількості рухомого складу, штату водіїв та кондукторів у КП «МТТУ» недостатньо для організації нових або посилення існуючих маршрутів.
На сьогоднішній день розроблена і затверджена стратегія розвитку м. Маріуполя «Маріуполь Стратегія 2021», згідно даної стратегії ведеться постійна робота по поліпшенню якості пасажирських перевезень. Вже реалізовано часткове оновлення рухомого складу КП «МТТУ», введено в експлуатацію автоматизовану систему диспетчеризації (інтернет ресурс martrans.gov.ua, та m.martrans.gov.ua де у мешканців та гостей міста є можливість ознайомитися з графіками та фактичним рухом транспорту на транспортних мережах м. Маріуполь), введено в експлуатацію контактну мережу до ТРЦ «Порт City», встановленні оновлені павільйони очкування громадського транспорту та електронні табло на цих зупинках.
Також ведеться робота з ЄБРР і IFC з відкриття лінії кредитування на придбання 72 тролейбусів і 64 автобусів, в рамках реалізації даних проектів, місту в якості технічної підтримки від IFC буде розроблена транспортна модель, яка дозволить використовувати рухомий склад максимально ефективно з урахуванням транспортних потреб жителів міста.
Додатково повідомляємо, що плановане співвідношення кількості комунального та приватного транспорту 70% на 30% після реалізації стратегії, що значно покращить якість обслуговування мешканців та гостей міста.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, та не байдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполь.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 252 особи з 250 необхідних.

Сидоров Сергій Михайлович

12 лютого 2019 р.