+ ще 222 громади!

Забезпечити школярів Маріуполя пільговими умовами проїзду по буднях

Батьки дітей-школярів Маріуполя звертаються з проханням розглянути можливість включення дітей шкільного віку до пільгових категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті та маршрутних таксі міста. В умовах значного подорожчання вартості проїзду у міському громадському транспорті щоденний проїзд до школи та після занять додому, а також у разі відвідування спортивних секцій та інших гуртків, вимагає близько 30 гривень щодня на одну дитину. Це ставить багато сімей у вкрай скрутне матеріальне становище

Шановна Тетяно Петрівно!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Забезпечити школярів Маріуполя пільговими умовами проїзду по буднях».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Департаментом транспорту та зв’язку опрацьовано питання організації пільгового проїзду школярів. У інших містах, в яких запроваджено пільги для школярів, вартість пільгового проїзду складає від 50 до 75 відсотків від загальної вартості проїзду. Дійсно порушене питання є важливим оскільки багато школярів займаються у спортивних секціях та інших гуртках. Тому, 31.07.2019 р. нами було проведено нараду з приватними перевізниками з питань організації пільгового перевезення школярів. На нараді перевізникам було запропоновано забезпечити перевезення школярів з 50 % знижкою. З метою оцінки витрат перевізники запропонували провести попередні розрахунки, які вони зможуть надати через тиждень.
07.08.2019 було проведено другу нараду де перевізники озвучили, що для впровадження пільгового проїзду школярів необхідно більш ніж 40 млн грн на рік, але, нажаль таких коштів у міському бюджеті не передбачено.
Станом на теперішний час, за розрахунками перевізників виконкомом маріупольської міської ради погоджено вартість 1 поїздки - 8 грн, але якість тих послуг, що надають приватні перевізники залишають бажати ліпшого, тому ми проведемо третю нараду, яка відбудеться 20.08.2019 р. о 13:00 за адресою, вул. Митрополитська, 39, конферец хол та будемо вимагати від перевізників впровадити перевезення школярів з 50 % знижкою.
Додатково повідомляємо, що на даний час комунальне підприємство «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» реалізує місячні проїзні квитки на три види транспорту: трамвай, тролейбус, автобус. Вартість місячного проїзного квитка для школяра або студента становить 165 грн. Кількість поїздок не обмежена.
Проїзний можна придбати в касі КП «МТТУ» (вул. Миколаївська, 92).
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, не байдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполь та пропонуємо Вам прийняти участь у спільній нараді 20.08.2019.

ЕКОНОМІКА ТА ФІНАНСИ

Петицію підписали 340 осіб з 250 необхідних.

Конопльова Тетяна Петрівна

30 липня 2019 р.