+ ще 222 громади!

Увольнение главы департамента транспорта и связи с занимаемого поста

Как многим известно с 1 ноября 2019 года, в городе на маршруты нашего города выехали 30 новых автобуса марки "МАЗ", в связи с этим были перестроены некоторые маршруты в частности 12А из-за чего некоторые жители МКР Курчатова опоздали на работу, я считаю это вопиющий случай некомпетентности как главы департамента транспорта и связи так и его команды, которым после данного проишествия не место в системе управления городом. Данный руководитель довольно давно занимает свой пост в нашем городе и при этом позволяет допускать такие ошибки в транспортной логистике города. Об прибытии автобусов в город и дате запланированной выпуска их на маршруты было известно за ранее и при этом данный руководитель совершенно не уделил должного внимания к подготовке, изменению и ранней огласке жителей города об изменениях на маршрутах. Жители города не должны страдать от некомпетентности подобных руководителей и таким в нашем городе не место. Подобные руководители только мешают развитию города и вредят его жителям. Скажем в той-же Европе за подобные просчёты руководителей мгновенно увольняют с занимаемых должностей и нам стоит брать пример!

Шановний Ярославе Миколайовичу!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Увольнение главы департамента транспорта и связи с занимаемого поста».
За результатами розгляду питання повідомляємо наступне.
Дійсно, у зв’язку з виходом на лінію нових автобусів могли виникнути затримки у їх русі, це пов’язано з великим обсягом робіт з прийому, навчання, стажування новоприйнятого персоналу, підготовкою до випуску на лінію нового транспорту, який у великій кількості почав надходити в КП «МТТУ», проте інформація про зміни у маршрутній мережі міста неодноразово висвітлювалась на сайті міської ради та через засоби масової інформації.
Також повідомляємо, що в даний момент в місті реалізуються два масштабних інвестиційних проєкти «Оновлення автобусного парку» за рахунок кредитних коштів Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та Оновлення тролейбусного парку за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (EBRD). Загальна сума інвестицій складає 30,5 млн євро з них:
• 12,5 млн євро по проєкту «Оновлення автобусного парку»:
• Закупівля автобусів 64 од.
• Реконструкція депо («Цех планових ремонтів)
• Закупівля додаткового устаткування
• Розширення системи Pikas
• 18 млн євро по проєкту «Оновлення тролейбусного парку:
• Закупівля тролейбусів 72 од.
• Реконструкція Депо
• Закупівля спецтехніки
• Ремонт контактної мережі
В рамках проєкту «Оновлення автобусного парку» місто отримало 64 автобуси, 30 з яких вже курсують на маршрутах, станом на теперішній час продовжується комплекція штату водіїв та найближчим часом на маршрути виїдуть ще 34 нових автобуси.
В рамках проєкту «Оновлення тролейбусного парку» було підписано контракт з консорціумом «БКМ-Україна» щодо поставки 72 нових низькопідлогових тролейбусів. Наразі у лютому 2020 місто очікує поставку першої партії тролейбусів, а протягом 2020 року тролейбуси будуть поступати до міста партіями по 12 одиниць та поступово віхолити на лінію.
Усі транспортні засоби мають сучасну комплектацію, яка включає: системами кондиціонування кабіни водія та салону, електронні інформаційні системи, маршрутні покажчики, автоматичне оголошення зупинок, системи відеоспостереження та підрахунку пасажирів, також враховані потреби людей з інвалідністю.
Таким чином новий транспорт у загальній кількості 136 одиниць значно покращить транспортну доступність та мобільність наших містян.
Приносимо Вам вибачення за заподіяні незручності при користуванні громадським транспортом м. Маріуполя та дякуємо за небайдужу громадську позицію.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 258 осіб з 250 необхідних.

Бєлкін Ярослав Миколайович

6 листопада 2019 р.