+ ще 204 громади!

МАМОЧКИ-ОДИНОЧКИ-ДЛЯ МАРИУПОЛЯ НЕ ЛЬГОТНАЯ КАТЕГОРИЯ!!!

У нас в городе льготных категорий миллион,но только одна категория у нас ,по мнению Городского Совета-миллионеры)
Мать-одиночка или одинокий отец,человек который один воспитывает ребенка(детей),по мнению наших властей,прекрасно живет и не достоин никаких льгот!Давайте посчитаем.Сможет ли женщина,которая одна воспитывает ребенка найти высокооплачиваемую работу в нашем городе,учитывая что она ОДНА должна привести ребенка к 8.00 и забрать,желательно,в 16.00,ну ладно,в 17.00(без опозданий)И это обычный день.Это если ребенок ,не дай Бог,не заболел(Вы же понимаете,как предприятия нашего города любят,когда человек часто ходит на больничные)Т.е ,если ты нашел работу хотя бы с з.п 4000-5000,то тебе повезло!При такой з.п прожиточный минимум и на взрослого и на ребенка считается в пределах нормы и малообеспеченность оформить нереально.Т.е,получая 4000-5000 грн,отдавая 1500-2000 за ком.услуги(субсидия тоже не положена)и 800 грн за сад(школа)Что остается,в итоге?Как прожить вдвоем с ребенком меньше,чем на 2000 грн в месяц???
В других городах Украины есть такая льготная категория ,как одинокая мама(одинокий отец) и хотя бы за питание в саду(школе) идет оплата 50%+ другие льготы,такие,как проезд и т.д.Так почему у нас нельзя эту категорию сделать льготной?У нас самый бедный город?
Пожалуйста,поддержите данную петицию.

Шановна Оксано Михайлівно !

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017№7/19-1553, розглянута Ваша електронна петиція «Мамочки-одиночки-для Мариуполя не льготная категория».
За результатами розгляду звернення повідомляємо про наступне.
Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» від 21.11.1992 № 2811-XII (зі змінами) та постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми» від 27.12.2001 № 1751 (зі змінами) передбачено надання допомоги сім'ям з дітьми, зокрема допомоги на дітей одиноким матерям за рахунок коштів державного бюджету.
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 116 (зі змінами) «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (далі Постанова), організація харчування дітей у державних та комунальних навчальних закладах покладається на органи виконавчої влади, а в навчальних закладах, що належать територіальним громадам - на органи місцевого самоврядування.
Згідно рішення Маріупольської міської ради № 7/47–4622 від 27.11.2019 «Про встановлення граничної норми вартості харчування учнів закладів загальної середньої освіти, дитячого будинку змішаного типу «Центр опіки», закладів дошкільної освіти з 01.01.2020 року» звільняються від оплати за харчування в закладах дошкільної освіти:
- діти із сімей, в яких сукупний дохід на кожного члена сім'ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку установлюється Законом України про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від оплати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти;
- діти-сироти, діти, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім'ях;
-діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов'язків;
- діти з інвалідністю;
- діти з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»;
- вихованці спеціальних дошкільних навчальних закладів (груп), які потребують корекції фізичного або розумового розвитку;
- діти з особливими освітніми потребами, які виховуються в інклюзивних групах;
- діти з сімей учасників АТО/ООС;
- діти, батьки яких загинули в ході проведення АТО/ООС;
- діти, батьки яких є учасниками бойових дій в Афганістані.
Пільговий проїзд одиноким матерям, на теперішній час, не передбачений державними нормативно правовими актами.
Додатково повідомляємо, що на даний час комунальне підприємство «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» реалізує місячні проїзні квитки на три види транспорту: трамвай, тролейбус, автобус в салонах рухомого складу КП «МТТУ», а також в касі підприємства за адресою: вул. Миколаївська 92 є можливість придбати місячний проїзний квиток тривалого користування, який дозволить користуватися послугами КП «МТТУ», а саме здійснювати проїзд трамваями, тролейбусами та автобусами (муніципальними).
Висловлюємо Вам вдячність за небайдужість та активну громадську позицію.

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Петицію підписали 257 осіб з 250 необхідних.

Іваніна Оксана Михайлівна

6 лютого 2020 р.