+ ще 204 громади!

"Бебі бокс" або територіальна дискримінація

Коли буде вирішено питання що до бебі боксів в Донецькій області. Складається враження що цим ніхто не займається. Весь час відмовки що "питання на розгляді" "пілотний проект". Якщо закупівлі проводилися не за правилами і тільки Донецька область побачила в цьому склад злочину то чому в інших областях не проводилися розслідування з цього приводу і не покарані винні. На обличчя дискримінація за територіальною ознакою. До нинішнього карантину ця компенсація була б непоганою підмогою батькам, але до повноліття дітей, я гадаю, вона буде не актуальна.

Шановний Олександре Віталійовичу!
Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017№7/19-1553, розглянута Ваша електронна петиція «Бебі бокс» або територіальна дискримінація».
За результатами розгляду повідомляємо про наступне.
На даний час Міністерством соціальної політики України опрацьовується пілотний проект реалізації у 2020 році в Донецькій області виплати при народженні дитини грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.
Департаментом соціального захисту населення міської ради проводиться робота з отриманими списками осіб, які будуть мати право на виплату при народженні дитини грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.
У разі прийняття постанови Кабінету Міністрів України “Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо виплати при народженні дитини грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” осіб, які будуть мати право на виплату вищезазначеної допомоги, буде запрошено до територіального відділу для заповнення заяви на отримання вказаної допомоги.
Додатково Вам повідомляємо, що з метою об’єктивного та всебічного розгляду порушеного питання, міський голова Бойченко В.С. звернувся листом до Голови Донецької облдержадміністрації Кириленка П.О., з питання видачі «пакунків малюка».
Інформацію з питань, що стосуються призначення усіх видів державних допомог, Ви маєте можливість отримати особисто в територіальному відділі по роботі з громадянами Лівобережного району департаменту соціального захисту населення за телефоном.: 098-418-80-01.
Висловлюємо Вам вдячність за небайдужість та активну громадську позицію.

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Петицію підписали 276 осіб з 250 необхідних.

Мищенко Александр Витальевич

24 березня 2020 р.