Перевірити діяльність осередків правих організацій в місті на наявність пропаганди екстремизму

В публічному просторі Маріуполя дедалі частіше з’являються символи, пов’язані з фашизмом і нацизмом. На міському сайті 0629 анонімні користувачі регулярно використовують мову ворожнечі. Невідомі розмалювали фасад будинку Платформи ТЮ, культурного центру, котрий фокусується на проблемах дискримінації, написами, вказуючими на ідеологію ненависті. Є підстави думати, що кількістю свастик і постійними загрозами, праві радикали хочуть залякати мешканців Маріуполя і нав'язати їм ідеї, котрі перешкоджатимуть демократичному процесу в суспільстві і будь-якій можливості діалогу. В центрі міста декілька місяців абсолютно безкарно висіли білборди з антисемітською пропагандою (з посиланнями на сайт Союза Слов’ян, http://nssukr.com/). Загравання з нацистськими символами не можна виправдати жодними субкультурними рухами. Нацистська ідеологія ненависті, котра є складовою частиною декількох правих організацій в Маріуполі, є серйозною загрозою для суспільства і майбутнього країни. Очевидно, що від умовної декларації своїх політичних поглядів, праві угрупування переходять до погроз активістам і агресивного нав’язування своїх поглядів.

Маріуполь є багатокультурним містом, і використання ідеології ненависті є неприпустимим. Жодна група в місті не є привілейованою, щоби вирішувати, тим паче загрозами, напрямок розвитку міста. Діалог є важливішим за будь-які ідеології і ідеї «чистоти раси». Звертаємося з проханням перевірити діяльність осередків правих організацій в місті на наявність пропаганди екстремизму і мови ворожнечі і захистити демократичні цінності в місті.

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Станом на 11 серпня петицію підписали 102 особи з 250 необхідних.

Дегтярьов Олександр Геннадійович

15 грудня 2016 р.