Отменить подорожание в общественном транспорте

Отменить подорожание в общественном транспорте! Сейчас нет таких зарплат что бы можно было платить 5 гривен за проезд. Некоторые люди 4 грн еле тянут, если нужно ездить по городу с пересадками это очень накладно получается!!!!!
Вы сначала думайте о жителях города, а уже потом о своих кошельках

Шановний Данило Сергійовичу!

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" та Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 28.01.2016 №7/4 49, Ваша електронна петиція «Про відміну подорожчання вартості проїзду в громадському транспорті» розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті надаємо роз’яснення, згідно з п.1.6. Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту України від 17.11.2009 № 1175, перегляд тарифів повинен здійснюватися у зв'язку із зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежать від господарської діяльності підприємств-перевізників, в тому числі в разі зміни вартості палива більш ніж на 10%.
У порівнянні із 2014 роком, коли в останнє проводилось підвищення плати за проїзд, вартість енергоносіїв, запасних частин та інших матеріалів збільшилася:
- Дизельного пального з 10 грн/л до 23 грн/л (на 130%).
- Електроенергії з 0,99 грн/кВт до 2,15 грн/кВт ( на 117,2 %).
- Автомобільних шин з 6 700 грн/к-кт до 18 000 грн/к-кт (на 168,5 %).
- Поршневої групи з 7 200 грн/к-кт до 18 600 грн/к-кт (на 158,3%).
- Контактного дроту з 1 577 грн/10 кг до 2 240 грн/10 кг ( на 53%).
- Бандажів для трамваїв з 4 314 грн/од до 9 000 грн/од (на 109 %).
- Підшипників з 3 514 грн/10 од до 11 520 грн/10 од ( на 228 %).
Крім цього, починаючи з 01.01.2017 року розмір мінімальної заробітної плати збільшено з 1600 грн. до 3200 грн. Вартість електроенергії для тролейбусів та трамваїв також збільшилась, КП «МТТУ» позбавлено можливості придбання електроенергії на пільгових умовах.
Також міська транспортна інфраструктура знаходиться у незадовільному стані, а саме:
- Потребує капітального ремонту трамвайної колії 30,1 км на загальну суму 571,9 млн грн.
- Потребує капітального ремонту контактних мереж трамвая та тролейбусу 91,34 км на загальну суму 201 млн грн.
Тому з метою підвищення якості надання транспортних послуг виникає потреба в збільшенні тарифу для забезпечення проведення ремонтів інфраструктури та оновлення рухомого складу.
Також враховуючи усі підвищення вартості матеріалів для обслуговування та ремонту рухомого складу, більшою частиною приватних перевізників міста Маріуполь були подані розрахунки вартості проїзду (згідно затвердженого порядку розрахунків) та відповідне звернення про перегляд діючих тарифів на транспортні послуги в частині їх підвищення до економічно обґрунтованих показників.
Статтею 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” передбачено, що до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать власні (самоврядні) повноваження щодо встановлення в порядку і межах, визначених законом, тарифів на транспортні послуги.
У зв'язку з цим, департаментом транспорту та зв’язку було підготовлено проекти рішень виконавчого комітету Маріупольської міської ради “Про узгодження тарифів на проїзд в автобусах, які працюють у режимі маршрутного таксі на маршрутах м. Маріуполя” та «Про затвердження тарифів на проїзд та перевезення багажу у транспортних засобах комунального підприємства «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління»». Ці проекти було викладено та прийнято членами Виконкому з додержанням усіх норм та законів. Вищезазначене рішення було прийнято майже одноголосно.
Додатково повідомляємо, що розвивати міській транспорт без капітальних вкладень не можливо. Департаментом транспорту та зв’язку було розроблено Стратегію розвитку транспорту міста Маріуполя, згідно якої вже виконуються роботи з покращення транспортного обслуговування населення, так за 2016 рік було придбано: 17 тролейбусних машин, 15 автобусів, які вже працюють на лінії, а також придбано 10 трамваїв. На 2017 рік згідно Стратегії розвитку заплановано придбання 30 одиниць трамваїв, 17 одиниць тролейбусів та 12 автобусів, які замінять аварійний рухомий склад та доповнять транспортно-маршрутну мережу міста. Також за період з початку 2016 року:
- Проведено ремонтні роботи крівель будівель КП «МТТУ» - 8 267 м2.
- Проведено ремонти побутових приміщень КП «МТТУ».
- Розроблено нові підходи до ремонту рухомого складу та проведено капітально-відновлювальний ремонт 4 од тролейбусів.
- Розроблено та запущено в роботу комунальний автобусний маршрут №34 «пос. Південний - пр. Будівельників ».
- Продовжено тролейбусний маршрут №13 до ТФД.
- Розроблено та запущено в роботу новий тролейбусний маршрут №15 і автобусний маршрут №15А.
- Розпочато процедуру реалізації проекту електронної диспетчерської на базі систем GPS позиціонування міського пасажирського транспорту, яка вже працює у тестовому режимі.
Враховуючи вищезазначене та обсяг виконаних робіт збільшення вартості проїду є необхідною мірою для забезпечення населення якісними транспортними послугами.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 284 особи з 1500 необхідних.

Герич Данило Сергійович

28 лютого 2017 р.