+ ще 384 громади!

бензинові автівки

Моя пропозиція націлена на реалізацію конституційного права на безпечне для життя і здоров'я довкілля, а також на відшкодування завданої шкоди, що виникла внаслідок порушення цього права. Зазначаючи щорічне погіршення стану навколишнього середовища, я вбачаю необхідність розгляду шляхів відновлення екології для наступних поколінь.

Враховуючи відповідальність за навколишнє середовище, закріплену в статті 66 Конституції України, я пропоную впровадження додаткових обов'язків для виробників, дилерів та власників автомобілів. Кожна виставлена на продаж або знаходится в управлінні машина має супроводжуватися обов'язковою висадкою мінімум одного дерева за кошти спеціального фонду Мінприроди України, що буде наповнюватись за рахунок спеціального збору з дилерів та власників автомобілів.

Використання цього екозахисного механізму, включаючи облік та контроль за висадкою дерев, допоможе забезпечити безпечне та здорове навколишнє середовище, розвиток лісового фонду, підтримку екологічної рівноваги та збереження природних ресурсів.

ЕКОЛОГІЯ

Станом на 23 квітня петицію підписали 1 особа з 1000 необхідних.

Турчанінов Владислав Андрійович

16 грудня 2023 р.