+ ще 394 громади!

Про створення тимчасової слідчої комісії з рослідування коорупційних дій в міській раді попередніх скликань.

Шановний Андрію Олександровичу!

Ваша електронна петиція стосовно створення тимчасової слідчої комісії з розслідування корупційних дій в міській раді попередніх скликань уважно вивчена виконавчим комітетом Миргородської міської ради.
Повідомляємо, що органи місцевого самоврядування та їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, у межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України (стаття 19 Конституції України, стаття 24 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»).
Ні Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні" ні Закон України "Про статус депутатів місцевих рад" не наділяють органи місцевого самоврядування повноваженнями по створенню слідчих комісій з розслідування корупційних дій у міській раді чи виконавчому комітеті міської ради.
Законом України "Про запобігання корупції" визначені спеціально уповноважені суб’єкти у сфері протидії корупції: органи прокуратури, Національної поліції, Національне антикорупційне бюро України, Національне агентство з питань запобігання корупції.
До повноважень Національного агентства належить здійснення співпраці із особами, які добросовісно повідомляють про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону, вжиття заходів щодо їх правового та іншого захисту, притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні їх прав, у зв’язку з таким інформуванням.
Громадські об’єднання, їх члени або уповноважені представники, а також окремі громадяни в діяльності щодо запобігання корупції мають право повідомляти про виявлені факти вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, реальний, потенційний конфлікт інтересів спеціально уповноваженим суб’єктам у сфері протидії корупції, Національному агентству, керівництву чи іншим представникам органу, підприємства, установи чи організації, в яких були вчинені ці правопорушення або у працівників яких наявний конфлікт інтересів, а також громадськості.
Таким чином, якщо Ви маєте докази вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень у міській раді попередніх скликань – Ви можете їх надати для вивчення спеціально уповноваженим суб’єктам у сфері протидії корупції.

Петицію підписали 108 осіб з 200 необхідних.

Cіряк Андрій Олександрович

16 січня 2016 р.