На підтримку реалізації розділів 9 і 10 "Озеленення" з Проекту "Капітальний ремонт дороги вул. Гоголя м.Ніжин, Чернігівської обл." від 2021 р.

Петицію створено на підтримку реалізації розділів 9 і 10 "Озеленення"
(Висадка саджанців молодих дерев - клени червонолисті в кількості 64 шт.) з Проекту "Капітальний ремонт дороги вул. Гоголя м.Ніжин, Чернігівської обл." від 2021 р. щодо заміни дерев під час капітального ремонту дороги по вулиці Гоголя.

Оскільки каштани досягли усередненого віку їх експлуатації (50-60 років) і є аварійними та небезпечними для життя і здоров'я мешканців міста.

Та в разі падіння можуть загрожувати фасадам історичних пам'яток архітектури.
А також порушують містобудівельні норми, згідно яких відстань від зовнішніх стін будівель та споруд до стовбура дерева має становити 5 метрів.

Кошторисом проекту не передбачено дослідження і лікування старих дерев (каштанів) в обсязі 222 тис. грн. (Дослідження - 49 тис грн., лікування шляхом ін'єкцій - 173 тис.грн.)

З огляду ризиків та загроз прогнозованої четвертої хвилі пандемії covid-19 і зобов'язань представників Ніжинської міської ради забезпечити реалізацію конституційного права мешканців міста на охорону здоров'я громадян України (Конституція України. Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування. Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм), доцільно залишити додаткове фінансування у міському бюджеті для потреб лікарні.

Станом на 22 вересня петицію підписали 34 особи з 100 необхідних.

Справа Громад Ніжин

14 вересня 2021 р.

До кінця збору підписів залишилось: