Щодо ремонту доріг по вулицях Садовій та Миру в с. Мала Вільшанка Обухівського району

Ми, жителі села Мала Вільшанка Обухівського району, Київської області, регулярно стикаємося з проблемами транспортного сполучення до вулиць нашого села де ми проживаєм, які в першу чергу зумовлені незадовільним станом автомобільної дороги на ділянці м. Обухів - м. Васильків, а саме в с.Мала Вільшанка по вул. Садовій та Миру. До наших вулиць, а особливо у зимовий період, відмовляються їхати карети швидкої допомоги та служби надзвичайних ситуацій. Кожного дня цими вулицями, ходять діти, дорослі та пенсіонери, пересуваються автомобілі, які регулярно ламаються через незадовільний стан дороги. Не зважаючи на чисельні, щорічні, звернення (усні чи письмові) до старости, депутатів Обухівської районної ради, голів Обухівської РДА, Обухівської районної ради, дана дорога вже тривалий час не ремонтувалася і знаходиться у неналежному технічному стані.
Завдяки старості, у 2019-2020 роках ці дороги були прогрейдеровані, якщо можна це так назвати, то ці дороги стали ще «кращими». Грейдер повигортав на гору каміння та вже втрамбовані місця, а де була ґрунтова дорога – прогрейдерували велику канаву, де тепер немає ям, а є бічні насипи, які не дозволяють воді сходити з дороги після дощу, і ми їздимо «канавою-річкою». Так, ми неодноразово просили грейдер, але для того, щоб здерти обочини доріг для сходження води, яка і є руйнівником доріг по даних вулицях.
Два роки, на ці вулиці були наявні ЕКСПЕРТНІ ЗВІТИ щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по робочому проекту: м. Біла Церква - «Капітальний ремонт по вулиці Миру в с. Мала Вільшанка Обухівського району Київської області» від 09.10.2015 № 715/15 – КД/П, м. Київ - «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Миру в с. Мала Вільшанка Обухівського району Київської області» від 16.11.2018 № 17652, але вже більше 20 років нашу дорогу не ремонтують, бо вона не попадає до обласної програми виконання робіт з ремонту та утримання автомобільних доріг, із сільського бюджету не виділялося коштів на ремонт цих доріг (зі слів старости), орендар ТОВ «Роза-Л», директор Бабенко Володимир Петрович, (трактори якого обробляють поля поміж цими дорогами, здійснюють перевіз урожаю багатотомниками, переїзд тракторів, комбайнів і т.д.), попри наші звернення відмовляється допомогти хоча б у частковому ремонті цих доріг.
Ми, жителі цих вулиць, щорічно проводимо часткові ремонти цих доріг: засипаємо вибоїни будівельними відходами (місцями сягають до 8-12 см); за власний кошт закуповуємо щебінь, здійснюємо обкіс трави та обрізку дерев. Але, якщо ми проживаємо у цій місцевості з народження, сплачуємо податки, то невже не можна місцевій владі допомогти у вирішенні цього болючого для нас питання, яке ми піднімаємо щорічно.

Просимо Вас розглянути нашу петицію, сприяти вирішенню цієї проблеми та включити дороги, по вулицях Садовій та Миру в с. Мала Вільшанка Обухівського району, до переліку об'єктів, які потребують залучення коштів з бюджету та здійснити капітальний ремонт даних ділянок дороги місцевого значення!

Надіємось на Вашу підтримку і розуміння!

З повагою Громада села, жителі вул.. Садова та Миру!

Станом на 16 квітня петицію підписали 120 осіб з 100 необхідних.

Клочко Юлія Сергіївна

6 квітня 2021 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

25 квітня 2021 р.