Впровадити онлайн трансляцію всіх засідань міської ради, виконкому, та постійних депутатських комісій Обухівської міської ради.

Ми з вами живемо в час, коли відкритість роботи влади є дуже важливим чинником. Для більшості суспільства це допомагає правильно оцінювати вклад того чи іншого посадовця в роботу по розбудові певної адміністративної одиниці, або країни в цілому. Тому прошу впровадити онлайн трансляцію всіх засідань міської ради, виконкому та постійних депутатських комісій Обухівської міської ради, із збереженням на офіційному YouTube-каналі міської ради, та можливістю подальшого перегляду трансляцій із архіву, будь-ким, за допомогою мережі Інтернет. Це однозначно збільшить інформованість виборців діями своїх представників, а також дотримання ними своїх передвиборчих обіцянок. Переконаний, що це допоможе депутатам та посадовцям стати більш відкритими у своїй діяльності, а мешканцям міста отримувати більше інформації про діяльність своїх представників.
Подібні технічні рішення вже впроваджені у багатьох містах і, впевнений, місту такого рівня, як Обухів, із відповідним розміром бюджету, кількістю населення, великою кількістю різноманітних бюджетних програм – вже давно потрібно було впровадити онлайн-трансляції для викорінення, або принаймні, мінімізації кулуарних рішень при обговореннях та голосуваннях важливих для громади питань.
Така задача не потребує великих фінансових витрат, так як трансляція (і подальше зберігання відео у архіві) відбуватиметься на офіційному YouTube-каналі міської ради м.Обухів, де даний функціонал доступний безкоштовно. Потрібно буде лише придбати відповідну кількість обладнання(стаціонарного та/або переносного) для трансляцій (камери, мікрофони, мережеве обладнання).
В подальшому ж, безперечно, переваги від впровадження онлайн-трансляцій у вигляді підвищення прозорості ухвалення рішень місцевими чиновниками та контролю виборців за виконанням передвиборчих обіцянок депутатами у багато разів переважать витрати на обладнання. Також це додасть поінформованості, залученні більшої кількості місцевих активістів до суспільного та політичного життя громади, та участі їх в різноманітних місцевих проектах.

РІШЕННЯ №495-22-УІІ від 27.04.2017 р. Про розгляд електронної петиції щодо організації онлайн трансляції засідань виконавчого комітету та засідань постійних комісій міської ради
Розглянувши електронну петицію мешканців міста Обухова від 13 березня 2017 року щодо організації онлайн трансляції засідань виконавчого комітету та засідань постійних комісій міської ради , з метою: інформування мешканців міста про розгляд актуальних питань життєдіяльності ; контролю громадськості за ухваленням рішень органами місцевого самоврядування; відповідно до статей 26, 59,73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій на території Обухівської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 28.01.2016 року №85-06-УІІ, враховуючи рекомендації постійних комісій: з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності та правопорядку,

ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИРІШИЛА:

1.Заступнику міського голови, керуючому справами виконавчого комітету організувати онлайн трансляцію засідань виконавчого комітету Обухівської міської ради, що відбуваються у сесійній залі приміщення Виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області, за адресою: місто Обухів, вулиця Київська, 10.
2.Внести зміни до Регламенту виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області, що затверджений рішенням Обухівської міської ради від 26.06.2014 року №701-53-УІІ, розділ 4. «Порядок підготовки і проведення засідань виконавчого комітету» доповнити пунктом 4.27 у наступній редакції:
«4.27. Під час проведення засідань виконавчого комітету - колегіального органу місцевого самоврядування, забезпечується пряма онлайн трансляція засідання на веб-сайт Обухівської міської ради, з моменту його початку розгляду порядку денного і до його завершення.»

ЕКОНОМІКА ТА ФІНАНСИ

Петицію підписали 102 особи з 100 необхідних.

Устименко Олександр Вікторович

13 березня 2017 р.