МАЛЬОВНИЧИЙ СТАВОК ЗНИКАЄ

На мікрорайоні Яблуневий поблизу колишньої ферми ПРаТ «Обухівське» знаходиться ставок. Багато років мешканці там проводили дозвілля, відпочивали, ловити рибу, купались. Зараз ставок змілів, замулився і обріс очеретом. І з кожним роком ситуація погіршується. Напевно, небагато часу залишилось до його повного зникнення.
Ставок терміново потребує обстеження для виявлення причин пересихання, очистки від мулу і очерету.
Тож, для збереження і відновлення ставу на мікрорайоні Яблуневий, просимо Голову, депутатів, виконавчий комітет а також відповідний профільний відділ Обухівської міської ради, вжити заходів для порятунку ставу від пересихання і зникнення. Передбачити кошти на 2021 рік для проведення очистки від мулу і очерету, та обстеження для виявлення причин пересихання.
Всі роботи провести до кінця 2021 року
Автори: Ірина Юхимчук, Валентина Федорченко

Розглянувши електронну петицію мешканців міста Обухова «МАЛЬОВНИЧИЙ СТАВОК ЗНИКАЄ» від 10.06.2021, яку підтримали більше ста мешканців міста Обухів, відповідно до Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій на території Обухівської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 28.01.2016 року №85-06-VІІ, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій: з питань фінансів, бюджету, планування, соціально – економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою, будівництва та архітектури та з питань земельних відносин, природокористування, планування території, охорони пам’яток та історичного середовища.
ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИРІШИЛА:
1.Електронну петицію щодо збереження і відновлення ставу на території Обухівської міської територіальної громади, який розташований поблизу мікрорайону Яблуневий взяти до відома.
2. Відділу охорони навколишнього середовища виконавчого комітету Обухівської міської ради включити даний захід в кошторис до Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища на території Обухівської міської територіальної громади на 2021-2025 роки не пізніше липня 2021 року.
3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Цельору В.В., постійні комісії: з питань фінансів, бюджету, планування, соціально – економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва з питань земельних відносин, природокористування, планування території, охорони пам’яток та історичного середовища.

ЕКОЛОГІЯ

Петицію підписали 108 осіб з 100 необхідних.

Юхимчук Ірина Володимирівна

3 червня 2021 р.