БЕЗПЕЧНІ ПІСОЧНИЦІ ДІТЛАХАМ ОБУХВІСЬКОЇ ТГ

Одним з головних атрибутів кожного ігрового майданчика є пісочниця. Там малюки починають дружити з однолітками, там відбуваються перші бійки через совочки та відерця, діти вчаться ділитись і мінятись, там непосида відчуває себе спокійно і комфортно. Тому, чистий просіяний пісок – гарантія безпеки дітей.
Проблема полягає у тому, що усі пісочниці дитячих ігрових майданчиків Обухівської ТГ є відкритого типу, тобто, у пісок можуть потрапить різні небезпечні речі, у тому числі екскременти безпритульних песиків і котиків, і не тільки безпритульних. Це все дуже шкідливо для здоров`я, адже завжди в екскрементах вуличних тварин є глисти і інші паразити! Також, під час ігор у піску діти можуть поранитися від гілки чи каменю.

Враховуючи все, вищесказане, просимо Голову, депутатів, виконавчий комітет а також відповідний профільний відділ Обухівської міської ради:

-За можливості замінити встановлені відкриті дитячі пісочниці на закриті або хоча б провести реконструкцію, додавши кришку;
-Встановити інформаційні таблички з нагадуванням про необхідність закривати пісочниці після користування;
-Додати до договору з КП «Міське господарство» обов’язкову щорічну заміну старого піску на новий;
-При облаштуванні в Обухівській ТГ нових майданчиків, або реконструкції наявних, завжди встановлювати пісочниці закритого типу з тіньовим навісом.
-Організовувати, принаймні один раз на рік, лабораторні дослідження піску на яйця гельмінтів

ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИРІШИЛА:
1. Електронну петицію «Безпечні пісочниці дітлахам Обухівської ТГ» взяти до відома.
2. Врахувати, що при придбанні та встановленні нових пісочниць забезпечити вимоги даної петиції в частині встановлення пісочниць закритого типу.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Вяхірєва М.О., постійну комісію з питань комунальної власності, житлово–комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою, будівництва та архітектури (голова комісії Яцун Б.І.)

Петицію підписали 110 осіб з 100 необхідних.

Юхимчук Ірина Володимирівна

8 липня 2021 р.