+ ще 394 громади!

Скасувати рішення виконавчого комітету Обухівської міської ради про погодження розташування тимчасової споруди біля Обухівського центру культури і дозвілля та торговельного центру «Велмарт»

Ми, жителі міста Обухова, висловлюємо свою категоричну незгоду з рішенням виконавчого комітету Обухівської міської ради про погодження місця розташування тимчасової споруди біля будівель громадського призначення ОЦКіД та торговельного центру «Велмарт», тому що:

• У разі розташування у названому місці тимчасової споруди одна з головних пішохідних зон в центрі міста від Алеї небесної сотні до верхнього входу до Велмарту та Центру культури і дозвілля набуде вигляду алеї торгівельних мафів, які розділяють єдиний громадський простір і перетворюють центр Обухова на суцільний торгівельний простір.

• Ця громадська зона вже зараз перевантажена тимчасовими спорудами і рухом авто, які ускладнюють безпеку і комфорт пересування пішоходів. На цій території вже наявні близько 10 кафетеріїв і тимчасових споруд, в яких продають морозиво і супутні товари.

• Розташування ТС заплановане на території газону і зелених насаджень, яких і так мало на цій пішохідній зоні.

Закон України «Про звернення громадян», стаття 59, пункт 9, передбачає, що рішення виконавчого комітету ради з питань, віднесених до власної компетенції виконавчих органів ради, можуть бути скасовані відповідною радою.

Закон України «Про звернення громадян», стаття 23-1, передбачає, що громадяни можуть звернутися до органу місцевого самоврядування з електронними петиціями і розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно.

Тому ЗВЕРТАЄМОСЯ ДО ДЕПУТАТІВ ОБУХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ з вимогами:

1) Скасувати рішення виконавчого комітету Обухівської міської ради №245 від 02.07.2024 Про погодження місця розташування тимчасової споруди площею 30 м² для ведення підприємницької діяльності ФОП Лютко Ірині Миколаївні біля будівель громадського призначення ОЦКіД та торговельного центру «Велмарт» по вулиці Київській, 117-119

2) Ухвалити некорупційний прозорий порядок встановлення тимчасових торгових споруд на території громади, який передбачатиме: 1) публічне визначення місць можливого встановлення тимчасових споруд на території громади, з врахуванням думки місцевих жителів, 2) надання підприємцям дозволу на розташування тимчасових споруд у цих місцях на умовах аукціону, на конкурсних засадах. Такі порядки вже діють в багатьох містах України.

Станом на 20 липня петицію підписали 109 осіб з 100 необхідних.

Яцун Богдан Іванович

9 липня 2024 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

28 липня 2024 р.