Створення Молодіжного центру в місті Обухів

ГО «Батьківщина Молода» пропонує на розгляд можливість створення в місті Обухів Міського молодіжного центру. Ця структура матиме на меті:
• сприяння створенню соціально-економічних, організаційних, правових умов та гарантій для життєвого самовизначення, інтелектуального, морального, фізичного розвитку молоді міста Обухів, реалізації її творчого потенціалу як у власних інтересах, так і в інтересах територіальної громади ;
• забезпечення реалізації потреб молоді, молодіжних та дитячих громадських організацій міста Обухів в інформаційній, методичній та організаційній підтримці, організації змістовного дозвілля, освітніх та культурологічних заходів;
• формування у молоді особистісних рис громадянина України, почуття національної гідності та патріотизму.
Завданнями Центру є:
• формування національної свідомості та патріотичне виховання молоді;
• формування правової культури та профілактика протиправної поведінки молоді;
• підтримка діяльності молодіжних громадських об’єднань, встановлення та зміцнення культурних зв’язків з молодіжними громадськими об’єднаннями на території України;.
• формування здорового способу життя серед молоді та підлітків;
• підтримка творчої та обдарованої молоді, розвиток культурних традицій в молодіжному середовищі;
• сприяння розвитку змістовного дозвілля молоді;
• розвиток трудової активності молоді, сприяння забезпеченню зайнятості молоді;
• розвиток міжнародних молодіжно-культурних контактів.

В Європі вже давно існують молодіжні інформаційні центри. Молодь у цих закладах може отримувати інформацію про можливості працевлаштування, освіти, розвитку та знайти однодумців у втіленні власних проектів, а отже й отримання досвіду роботи/відповідальності.

Наша молодь заслуговує на особливе ставлення та реалізацію потенціалу!!!

21 грудня 2017 року на сесії міської ради було ухвалено міський бюджет Обухівської міської ради Київської області на 2018 рік. Цим рішенням визначено основні комплексні та цільові програми, що будуть виконуватись у 2018 році, згідно з Бюджетним кодексом України, який передбачає програмно-цільовий метод витрачання коштів (у даному випадку Обухівської громади).
Відповідно до повноважень виконавчого комітету Обухівської міської ради , які передбачені Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також міської цільової програми розвитку молодіжної політики, фізичної культури та спорту на території Обухівської міської ради на 2018 рік, для реалізації відповідних заходів міським бюджетом передбачено 415 000 гривень. Заходи сформовані згідно з пропозиціями: відділу молоді, фізичної культури та спорту,членів виконавчого комітету, депутатів міської ради, громадськості.
Не дивлячись на те, що доходна частина міського бюджету дозволяє забезпечити належний рівень виконання власних та делегованих державою повноважень виконавчого комітету Обухівської міської ради, фінансові ресурси бюджету на 2018 рік залишаються обмеженими. Вони потребують детального планування і раціонального використання.
При розгляді електронної петиції працівниками виконавчого комітету встановлено, що вона сформована без урахування: реальних фінансових можливостей міського бюджету; відсутності на території міста активних молодіжних громадських організацій, які б визначили мету та завдання молодіжного центру на найближчу перспективу; об’єктивної відсутності вищих навчальних закладів на території міста.
У даний час завдання з реалізації молодіжної політики у певних частинах виконують: відділ молоді, фізичної культури та спорту виконавчого комітету Обухівської міської ради; відділ у справах сім’ї Служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Обухівської міської ради; Обухівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, діяльність яких урегульована та передбачена чинним законодавством України. Тому, створення додаткового бюджетного закладу можливе лише за наявності для цього обґрунтованих завдань та коштів.
У зв’язку з вищенаведеним, у 2018 році створення міського молодіжного центру Обухівською міською радою не планується.

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Петицію підписали 102 особи з 100 необхідних.

Матвієнко Ганна Іванівна

30 листопада 2017 р.