Про впорядкування пасажирських перевезень в Обухові

Шановні обухівчани!
Протягом багатьох років перевезення обухівчан за маршрутами Обухів – Київ та по Обухівському району здійснює перевізник ТОВ «Обухівтранс». Протягом всього часу вказаний перевізник безпідставно збільшує вартість перевезення. При цьому якість обслуговування далека від бажаної. Будь-які об’єктивні вимоги пасажирів та громадськості щодо пояснень такого збільшення чи фіксацію вартості ані власниками, ані керівниками Товариства не сприймаються.
Особливо обурює громадськість неодноразові скандальні історії коли водії Товариства відмовлялись безкоштовно перевозити наших захисників – воїнів АТО.
Велика кількість жителів Обухова працюють або навчаються в Києві. І всім нам відомо які черги ми вистоюємо в години «пік». Виходить так, що коли маршрутки найбільше потрібні – їх немає. При цьому, у інші години доводиться по пів години, а то й і більше, чекати наповнення автобусів.
Всі ми є свідками, коли автобуси безконтрольно наповнюються пасажирами, що їдуть стоячи, хоч таке і заборонено. На зауваження водії або не реагують, або грублять. А зрозуміло, що у вартість перевезення закладені витрати тільки на тих пасажирів, що їдуть сидячі.
Складається стійке враження, що Товариство неспроможне організувати процес перевезення належним чином. А головне для перевізника – це прибуток, а не якість послуги.
Хочемо додати, що такі привілеї перевізник має тому, що його власник і керівник Лук’яненко Олександр Іванович являється депутатом Обухівської міської ради від ПП «Об’єднання Самопоміч». Чи не тому ТОВ «Обухітранс» весь час виграє конкурси на перевезення?
Чи не тому він зухвало відкидає будь-які звернення громадськості?
Ми, небайдужі жителі Обухова, які вимушено користуються послугами перевізників, безліч разів звертались з проханням, вимогами до обухівського міського голови щодо контролю над перевезеннями обухівчан. Адже це наші гроші, час та комфорт. Нажаль, жодної ефективної реакції ми не дочекались.
Тому, взявши до уваги позитивний досвід з попередніх часів, коли обухівчан перевозило КП «Київпастранс», звертаємось до Обухівської міської ради з наступними вимогами:
1. Звернутись від імені Обухівської міської ради до юридичної особи, яка укладала договір із ТОВ «Обухівтранс» з вимогою її розірвати договір як з таким, що не виконує належним чином обов’язки по договору із перевезення жителів Обухова.
2. Ініціювати укладання договору із перевезення жителів Обухова за маршрутом Обухів – Київ із КП «Київпастранс».
3. В договорі з КП «Київпастранс» передбачити прозорий для громадськості порядок збільшення вартості перевезення.
4. Врахувати в договорі необхідну періодичність перевезення обухівчан.
5. Забезпечити публічність обговорення вказаних питань.
Обухів неодноразово вирішував складні ситуації разом. Запрошуємо обухівчан підтримати петицію задля нашого спільного комфорту, безпеки та справедливості.

Розглянувши електронну петицію мешканців міста Обухова від 26.10.2018 року №31 щодо впорядкування пасажирських перевезень у м. Обухові, яку підтримали 100 мешканців міста Обухова, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, ст.5 Закону України «Про автомобільний транспорт»,враховуючи рекомендації постійної комісії з питань: регламенту, депутатської діяльності, етики, законності та правопорядку; соціально – економічного розвитку, благоустрою, комунального господарства та управління комунальною власністю громади;

ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА
В И Р І Ш И ЛА:

1.Доручити виконавчому комітету Обухівської міської ради:
1.1. звернутись до Київської обласної державної адміністрації щодо проведення перевірки обґрунтованості вартості проїзду автобусами ТОВ «Обухівтранс» на приміському маршруті : АС «Обухів» в м. Обухів –АС «Видубичі» м. Київ №311 та виконання умов договору виконавцем послуг;
1.2.звернутися до Київської обласної державної адміністрації та ТОВ «Обухівтранс» щодо оприлюднення ними структури тарфу на проїзд на приміському маршруті №311;
1.3. вивчити питання щодо додаткової організації перевезень пасажирів між містами Києвом та Обуховом Комунальним підприємством «Київпастранс»;
1.4.забезпечити висвітлення ходу виконання цього рішення на веб-сайті міської ради.
2.Секретарю міської ради оприлюднити рішення в установленому порядку на веб- сайті міської ради.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 218 осіб з 100 необхідних.

Ленда Юрій Вікторович

12 листопада 2018 р.