ПРО СКАСУВАННЯ РІШЕННЯ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ З ВИЗНАЧЕННЯ КРАЩОГО ПРОЕКТУ ПАМ'ЯТНИКА НА ЦЕНТРАЛЬНУ ПЛОЩУ МІСТА

21.08.2019 р. конкурсною комісією з визначення кращого проекту пам'ятника на "Площі матері" м. Обухів було прийняте рішення визнати переможцем конкурсу проект пам'ятника, автором якого є Михайло Горловий. Враховуючи жваве обговорення мешканців міста обраного ескізу в контексті доречності розташування саме на центральній площі міста Обухів саме в тому вигляді, в якому даний ескіз був поданий, а також обурення і небажання бачити монумент, що оттожнюється з трагічністю, скорботою і не має НІЧОГО спільного з образом сучасної матері, ПРОШУ:
1. СКАСУВАТИ РІШЕННЯ конкурсної комісії, що було прийняте членами комісії, але без врахування думки мешканців м. Обухів, за чиї безпосередньо кошти і передбачене фінансування даного проекту.
2. При повторному опрацюванні даного питання влаштувати ОПИТУВАННЯ мешканців міста і врахувати думку БІЛЬШОСТІ, а не побажання вузького кола осіб.

Розглянувши електронну петицію мешканців міста Обухова щодо скасування рішення конкурсної комісії з визначення кращого проекту пам’ятника на центральній площі міста, яку підтримали 100 мешканців міста Обухова, відповідно до Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій на території Обухівської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 28.01.2016 року №85-06-УІІ, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, з метою створення на площі Матері, в історичному центрі міста Обухова, завершеного ансамблю об’єктів архітектури та благоустрою ; враховуючи рекомендації постійних комісій з питань: з питань соціально-економічного розвитку, благоустрою, комунального господарства та управління комунальною власністю громади; соціального захисту населення, освіти, культури, охорони здоров’я, сім’ї, молоді, спорту та з питань зв’язків з політичними партіями, громадськими організаціями і об’єднаннями громадян,
ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА В И Р І Ш И ЛА:
1.Інформацію, що викладена в електронній петиції про скасування рішення конкурсної комісії з визначення кращого проекту пам’ятника на центральній площі міста Обухова взяти до відома.
2.Доручити виконавчому комітету Обухівської міської ради:
2.1. Відповідно до Положення про електронні консультації та опитування на території Обухівської міської ради, затвердженого рішенням Обухівської міської ради від 29.03.2019 №1089-47-УІІ, провести електронне опитування мешканців міста щодо вибору проекту пам’ятника Матері з дев’яти варіантів пропозицій п’яти авторів, що надійшли після оголошення конкурсу до комісії із визначення кращої проектної пропозиції спорудження пам’ятника Матері на площі Матері .
2.2. Проекти рішень міської ради про: обрання пам’ятника ( скульптури) Матері на площі Матері, за який буде зібрано найбільше відповідей мешканців міста та сіл міської ради, а також на підставі рішення конкурсної комісії з визначення кращого проекту пам’ятника на центральній площі міста від 21 серпня 2019 року , подати на розгляд Обухівської міської ради.
2.3. Після затвердження обраного варіанту пам’ятника (скульптури) Матері, замовити розробку проектно-кошторисної документації та виготовлення і встановлення споруди .
3.Контроль за виконанням цього рішення покладається на Обухівського міського голову та постійну комісію Обухівської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, благоустрою, комунального господарства та управління комунальною власністю громади .

Петицію підписали 295 осіб з 100 необхідних.

Сухіх Діана Арменівна

27 серпня 2019 р.