Невідкладне облаштування тротуару (пішохідної зони) вздовж під'їзної дороги до Академічного ліцею № 1 ім. А.С. Малишка від автомобільної дороги по вул. 8-го Березня в м. Обухів

У зв’язку з тим, що під’їзною дорогою, яка веде до Академічного ліцею № 1 ім. А.С. Малишка користується значна кількість мешканців прилеглих територій та дітей, які навчаються в ліцеї № 1, просимо вжити невідкладних заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху для пішоходів на під’їзній дорозі до ліцею № 1.

В чому суть проблеми:
щодня, в період навчального року, під'їзною дорогою до Академічного ліцею № 1 користуються діти, які прибувають до місця навчання або самостійно (пішки) або їх підвозять власним транспортом батьки. Зокрема, рух автомобільного транспорту по вказаній дорозі ставить під загрозу життя та здоров'я піших учасників дорожнього руху.

Відповідно до статті 3 Конституції України людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Враховуючи зазначене та з метою забезпечення безпечних умов дорожнього руху просимо невідкладно вжити відповідних заходів щодо облаштування тротуару (пішохідної зони) вздовж під'їзної дороги до Академічного ліцею № 1 ім. А.С. Малишка та безпосередньо біля ліцею № 1.

Розглянувши електронну петицію мешканців міста Обухова від 30.11.2020 щодо невідкладного облаштування тротуару (пішохідної зони) вздовж під’їзної дороги до Академічного ліцею №1 імені А.С.Малишка від автомобільної дороги по вул.8-го Березня в місті Обухів Київської області, яку підтримали 111 мешканців міста Обухів, відповідно до Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій на території Обухівської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 28.01.2016 року №85-06-УІІ, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, з метою забезпечення безпеки дорожнього руху та безпечного пересування мешканців прилеглих територій та школярів; враховуючи рекомендації постійних комісій: з питань фінансів, бюджету, планування, соціально – економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, з питань комунальної власності, житлово – комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою, будівництва та архітектури
ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИРІШИЛА:
1. Електронну петицію щодо невідкладного облаштування тротуару (пішохідної зони) вздовж під’їзної дороги до Академічного ліцею №1 імені А.С.Малишка від автомобільної дороги по вул.8-го Березня в місті Обухів Київської області взяти до відома.
2. Відділу капітального будівництва виконавчого комітету Обухівської міської ради включити даний захід в комплексну Програму утримання та розвитку вулиць і доріг комунальної власності населених пунктів Обухівської міської територіальної громади Київської області на 2021-2025 роки, не пізніше квітня 2021 року.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Вяхірєва М.О., постійні комісії: з питань фінансів, бюджету, планування, соціально – економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (голова комісії Карамаш М.М.); з питань комунальної власності, житлово – комунального господарства, енергозбереження, транспорту, благоустрою, будівництва та архітектури (голова комісії Яцун Б.І.)

Петицію підписали 111 осіб з 100 необхідних.

Бойко Євгеній Вікторович

30 листопада 2020 р.