Про заборону включення земельних ділянок , що знаходяться на перетині вулиць Ярослава Мудрого та Садова (поблизу Міського палацу культури) до переліку інвестиційно привабливих земельних ділянок.

Ми, мешканці міста Славута, виступаємо категорично проти спроби включення земельних ділянок чи їх частин, що знаходяться на перетині вулиць Ярослава Мудрого та Садова (поблизу Міського палацу культури) до переліку інвестиційно привабливих земельних ділянок та продажу їх чи їх частин на земельних торгах.
Вимагаємо:
- заборонити змінювати цільове призначення земельних ділянок площею 5350 та 12023 кв.м. , які знаходяться за адресою вул.. Ярослава Мудрого 64 в м. Славута (кадастровий номер 6810600000:01:009:0773 та 6810600000:01:009:0335) .
- розробити проект облаштування скверу на цих земельних ділянках.

Славута повинна залишитися містом дерев, а не бетонних коробок.

СЛАВУТСЬКА МІСЬКА РАДА
ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
Р І Ш Е Н Н Я
5 сесії міської ради VІІІ скликання

25 березня 2021р.
Славута №41-5/2021

Про розгляд електронної петиції
«Про заборону включення земельних ділянок,
що знаходяться на перетині вулиць Ярослава
Мудрого та Садова (поблизу Міського палацу
культури) до переліку інвестиційно-привабливих
земельних ділянок»

Розглянувши електронну петицію «Про заборону включення земельних ділянок, що знаходяться на перетині вулиць Ярослава Мудрого та Садова (поблизу Міського палацу культури) до переліку інвестиційно-привабливих земельних ділянок», адресовану до Славутської міської ради, від 16.03.2021 р. № Д-21-25/239, міська рада встановила наступне.
Відповідно до чинного законодавства України, органи місцевого самоврядування не наділені повноваженнями щодо прийняття рішень про заборону зміни цільового призначення земельних ділянок.
Віднесення земель до тієї чи іншої категорії, згідно із ч.1 ст.20 Земельного Кодексу України, здійснюється на підставі рішень органів державної влади, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень.
Підставою для зміни цільового призначення земельної ділянки, є розроблений проект землеустрою щодо їх відведення, погоджений уповноваженими органами у встановленому законодавством порядку.
Відмова у зміні цільового призначення конкретної земельної ділянки можлива лише на етапі розгляду міською радою зазначеної вище документації із землеустрою і лише з підстав встановлених законом.
Відповідно до п.1.4. Наказу державного комітету із земельних ресурсів від 23.07.2010 №548 «Про затвердження Класифікації видів цільового призначення земель», класифікація видів цільового призначення земельних ділянок визначає поділ земель на окремі види цільового призначення земель, які характеризуються власним правовим режимом, екосистемними функціями, типами забудови, типами особливо цінних об'єктів.
Земельні ділянки з кадастровими номерами 6810600000:01:009:0773 та 6810600000:01:009:0335, що є предметом даної петиції мають цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель закладів культурно-просвітницького обслуговування та відносяться до категорії землі громадської забудови.
Розміщення скверів, згідно зазначеного Наказу, можливе на землях загального користування.
Таким чином, для створення скверів на даних земельних ділянках необхідно здійснити зміну їх цільового призначення на землі загального користування у порядку встановленому чинним законодавством, що у свою чергу, окрім вищенаведеного, виключає можливість реалізації першої вимоги петиції.
На підставі викладеного, відповідно до ст.20 Земельного Кодексу України, ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», Наказу державного комітету із земельних ресурсів від 23.07.2010 №548 «Про затвердження Класифікації видів цільового призначення земель», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Славутській міській раді, затвердженого рішенням Славутської міської ради від 27.11.2015 р № 18-2/2015 р., із внесеними змінами та доповненнями, враховуючи висновок та рекомендації постійної комісії з питань регулювання земельних відносин комунального майна та адміністративно - територіального устрою від 23.03.2021 року, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Славутська міська рада ВИРІШИЛА:

1.Електронну петицію «Про заборону включення земельних ділянок, що знаходяться на перетині вулиць Ярослава Мудрого та Садова (поблизу Міського палацу культури) до переліку інвестиційно привабливих» не підтримати.
2.Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Славутської міської ради (ГАВЮК Анна) про результати розгляду повідомити Руслана ДІДУШКА — автора (ініціатора) даної електронної петиції.
3.Міському голові публічно оголосити на офіційному веб-сайті Славутської міської ради та її виконавчого комітету про не підтримку електронної петиції «Про заборону включення земельних ділянок, що знаходяться на перетині вулиць Ярослава Мудрого та Садова (поблизу Міського палацу культури) до переліку інвестиційно привабливих» від 16.03.2021 р. № Д-21-25/239
4.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань регулювання земельних відносин, екології, комунального майна, приватизації та адміністративно-територіального устрою (Віктора ГАРБАРУКА), а організацію його виконання доручити заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмилу КАЛЮЖНЮК.

Міський голова Василь СИДОР

Станом на 1 жовтня петицію підписали 122 особи з 100 необхідних.

Дідушок Руслан Сергійович

15 березня 2021 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

29 березня 2021 р.