Заборонити продаж алкоголю в нічний час

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових", у зв'язку з чим просимо міського голову Слов'янська та депутатів міської ради ініціювати та прийняти рішення про заборону на продаж алкоголю в місті в нічний час. Це може бути з 22.00 до 8.00 години ранку.

Адже саме в нічний час громадяни, що ведуть неблагополучний спосіб життя у місті, особливо в районі ж/д вокзалу, мікрорайону Лісний та інших районах міста збираються, купують та масово вживають алкоголні напої. Це значно збільшує кількість злочинів та правопорушень, які скоюються в місті у нічний час, вчинених саме громадянами під дією алкоголю. Також це викликає перенавантаження на органи поліції, які вимушені постійно реагувати на виклики щодо нетверезого хуліганства на вулицях замість того, аби бути готовими реагувати на більш тяжкі злочини.

Тому заборона продажу алкоголю у нічний час значно ускладнить придбання алкоголю неблагополучними громадянами та збільшить рівень спокою, злагоди та безпеки в нашому місті в нічний час.

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Станом на 28 липня петицію підписали 173 особи з 250 необхідних.

Бігунов Денис Олександрович

24 квітня 2018 р.