О возобновлении обязательной дезинсекции зеленых насаждений города от клещей.

Численность клещей на территории Славянска растет с каждым годом в геометрической прогрессии. Количество укушенных и заболевших от укусов клещей людей увеличивается. Животные, в том числе собаки умирают от укусов клещей.
Очень большое количество клещей в парках, но они встречаются и во дворах жилых домов и на детских площадках.(в частности мк-н Артема, нельзя выйти не в одну посадку, везде они "валерки", так их у нас называют.).
Не все клещи переносят возбудителей заболевания. В то же время, существуют такие опасные заболевания, как клещевой боррелиоз (болезнь Лайма), клещевой вирусный энцефалит, марсельская лихорадка и другие.
Ежегодно в Украине фиксируется 1 500 случаев боррелиоза (болезнь Лайма).

Прошу принять решение о возобновлении обязательной дезинсекции зеленых насаждений города Славянска от клещей.

Астахову С.Л.
м. Слов’янськ

Вашу електронну петицію розглянуто Слов’янською міською радою.
По факту розгляду повідомляємо, що питання проведення акарицидних заходів в зелених зонах міста розглянуто на засіданні постійної комісії з питань комунальної власності та міського господарства 17.05.2019 року. Відповідно до інформації, наданої відділом охорони здоров’я Слов’янської міської ради кількість зареєстрованих випадків укусів кліща у порівнянні з минулим роком зменшилася на 8%. Стаціонарне лікування з хворобою Лайма (бореліоз) у 2019 році отримали: 2019 рік – 2 особи, 2018 рік – 48 осіб, 2017 рік – 59 осіб, 2016 рік -44 особи, 2015 рік – 55 осіб. Згідно рішення депутатської комісії Слов’янській міській раді рекомендовано підтримати петицію.
Акарицидна обробка проводиться в травні, у період першого піку активності кліщів, а також у серпні, коли вони готуються до зимівлі. На черговій сесії Слов’янської міської ради, в травні місяці поточного року, пропонується розглянути питання щодо доповнення Програми економічного і соціального розвитку території Слов’янської міської ради на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020 і 2021 роки заходом «Акарицидна обробка зелених насаджень на території м. Слов’янська».
Також повідомляємо, що у відповідність до рішення Слов’янської міської ради від 15.02.2017 №12-ХХ-7 «Про затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Слов’янській міській раді в новій редакції» електронну петицію буде розглянуто на наступній сесії Слов’янської міської ради.

Міський голова В.М.Лях

Нікулеско С.Б.
3-35-07
Соловей Л.В.
2-03-16
Башкаєв .В.Г.
2-01-78
Джим О.Ю.
62-12-39

ЕКОЛОГІЯ

Петицію підписали 274 особи з 250 необхідних.

Астахов Сергей Львович

13 травня 2019 р.