Возобновление профилактических бесед об экологической этике и гуманном обращении с животными в образовательных учреждениях

В последнее время меня все чаще стало беспокоить то что большинство родителей передали воспитание своих детей телевизору, компьютеру и мобильному телефону. А на фоне увеличения в геометрической прогрессии количества фактов издевательств над животными по всей Украине, а так же бесконечному росту мусорных свалок, я считаю что это невероятно актуально именно сейчас. Я предлагаю возобновить факультативы и профилактические беседы на тему экологии , правильного поведения с мусорными и органическими отходами и гуманного обращения с животными среди учащихся.Относительно недавно имело место быть подобное обращение представителей и активистов зоозащитных организаций в Славянский Городской Отдел Образования, но успехом это предприятие не увенчалось. Поэтому я взываю вас подписать эту петицию,и совместно обратить внимание власти на этот момент. Если некоторые родители не желают объяснять детям что нужно помочь младшим и слабым , нельзя вокруг себя мусорить и вредить животным,как диким ,так и бродячим и домашним питомцам , то этим должна заняться система образования. Потому что подрастающее поколение в целом зависит от нас самих. И в развлекательном контенте который предпочитает нынешняя молодежь очень часто проскакивают сцены грубости, насилия и даже откровенного живодерства. Если некоторые семьи в отдельности не готовы(не желают,не имеют времени) воспитать своего ребенка отдельно то нужно распространять эту информацию коллективно, через беседы с преподавателями. Тем более ,хочу обратить внимание на то ,что дополнительного финансирования этому не требуется.
Для этого есть готовые методические пособия ,проведения бесед по которым требует всего лишь немного времени.

Мурашкіній Ірині Анатоліївні

Слов'янська міська рада попередньо розглянула петицію щодо відновлення профілактичних бесід про екологічну етику і гуманне поводження з тваринами в освітніх установах, автором якої є Мурашкіна І.А..
З питання зазначеного у петиції повідомляємо наступне.
На сучасному етапі економічного й національно-духовного розвитку України одним із суттєвих показників морального здоров’я нації завжди було ставлення людей до тварин,  тому  одним  із  важливих  завдань  є  здійснення  просвітницько-виховної  діяльності  щодо  формування  у  дітей дошкільного та шкільного віку  гуманного  та  відповідального  ставлення  до  природи,  зокрема  до  тварин.
Для дітей дошкільного віку планується в березні місяці (у Всесвітній день котів) проводити тижні «Гуманне та  відповідальне ставлення до тварин» , вищезазначені заходи запропонував Благодійний Фонд «Щаслива лапа» та за підтримки Міністерства  освіти і науки України.
В закладах загальної середньої освіти пропонуємо долучитись до проведення  «Всеукраїнського  заняття доброти», а також проводити заняття на тему:  «Тварини – наші друзі»;
проводити бесіди для школярів початкової ланки на тему: «У світі бракує на всіх доброти, бо є безпритульні собаки й коти!»,  дидактичні  ігри «Хто, де живе?», вікторини, перегляд фільму з даної тематики«Наші домашні улюбленці»;
також пропонувати батькам приймати участь разом з дітьми в заходах під час тижнів щодо гуманного ставлення до тварин. Це надасть можливість школярам бути більш відповідальними і турботливими.
   Для дітей старшої ланки ми проводимо 4 жовтня Всеукраїнській урок про гуманне та відповідальне ставлення до тварин.( Наказ МОН України № 2.2-2526 від 24.09.2018 р.). Стосовно екологічних питань та бесід з дітьми, в закладах освіти на уроках географії, біології та екології вивчаються вищезазначені питання(«Геоекологічна ситуація в Україні», «Біологія ті екологія»), приймаємо участь кожного року в обласній природоохоронній акції « Стоп ,сміття» (наказ по відділу освіти від 17.10.2019 №445), обласному конкурсі колажів «Зайвим тратам скажемо «ні»( наказ по відділу освіти від 16.10.2019 №443)
На сьогодні, згідно Порядку розгляду електронної петиції щодо відновлення профілактичних бесід про екологічну етику і гуманне поводження з тваринами в освітніх установах, автором якої є Мурашкіна І.А., затвердженого рішенням міської ради від 25.07.2019 № 25-LXVII – 7 «Про затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Слов'янської міської ради в новій редакції» відділом освіти Слов'янської міської ради внесено вищезазначену інформацію на розгляд постійної комісії міської ради з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної та молодіжної політики та запропоновано підтримати петицію.
Після розгляду цього питання постійною комісією відділом освіти буде розроблено проєкт рішення та внесено його на розгляд ради згідно вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про доступ до публічної інформації».
Про засідання постійної комісії міської ради з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної та молодіжної політики Вам буде повідомлено додатково.

Міський голова В.М.Лях

Підлісний Ю.І.

Вик. Рубльовський І.М.
(06262) 2-51-20

ОСВІТА

Петицію підписали 261 особа з 250 необхідних.

Мурашкина Ирина Анатольевна

6 грудня 2019 р.