Аптека и банкомат

Микрорайон Славтяжмаш является отдаленным от центра города районом.Большинство жителей пенсионного возраста и чтобы получить пенсию либо купить лекарства люди вынужденны добираться до ЖД вокзала либо центра города ,а так как транспорт ездит не очень часто то зделать это проблематично.Просим открыть аптеку и установить банкомат для удобства жителей микрорайона Славтяжмаш, в районе ул.Дарвина.

Кругловій О.С.

Розглянувши Вашу підтриману петицію щодо відкриття аптеки та встановлення банкомату для жителів мікрорайону Словважмаш в районі вул. Дарвіна, Слов’янська міська рада повідомляє наступне:
Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до ст.19 Конституції України та ст. 24 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Повноваження органів місцевого самоврядування конкретно визначені Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”. Питання відкриття аптечних закладів та банківських установ на території міста не належить до компетенції органів місцевого самоврядування.
Доводимо до Вашого відома, що:
♦ оптова, роздрібна торгівля лікарськими засобами - це реалізація лікарських засобів через аптечні заклади (аптечні склади (бази), аптеки та їх структурні підрозділи), які є закладами охорони здоров’я (відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 929).
♦ банкомати - спеціалізовані пристрої, що забезпечують самообслуговування клієнтів, і які все частіше сьогодні впроваджують банки. Банки - це фінансові установи, діяльність яких регулюється Законом України “Про банки і банківську діяльність”.
Додатково інформуємо, що на території мікрорайонів Машмет та Словважмаш з 2008 року функціонували 2 аптечних пункти за адресами вул. Заводська, 2 і пров. Медичний (колишній Котовського), 2, але підприємства стали нерентабельними і збитковими, внаслідок чого вони були закриті.
Слов'янською міською радою проводиться подальша робота з вирішення питання про відкриття банкоматів та аптечних закладів у віддалених мікрорайонах міста, в тому числі у мікрорайоні Словважмаш. На адресу керуючого ТВБВ № 10004/0570 філії-Донецьке обласне управління АТ “Ощадбанк” міською радою направлено листа з проханням розглянути можливість установки банкоматів, зокрема і у мікрорайоні Словважмаш.
Адміністрацією КНП СМР “ЦПМСД м. Словянськ” направлені листи до керівництва аптек МПП “Галеніка”, ТОВ “Здравиця”, ДКП “Фармація” та ТОВ “Олівія Фарм” з проханням розглянути питання можливого відкриття аптечних закладів у мікрорайонах Словважмаш та Словкурорт.
Крім того, 5 лютого поточного року перед членами виконкому Слов'янської міської ради та представниками ЗМІ виступив новий керівник Донецької дирекції “Укрпошти” Вадим Шестопалов з інформацією про послуги, які надає “Укрпошта” населенню, серед яких особливу увагу приділено партнерській програмі безкоштовної доставки ліків, зокрема для мешканців тих населених пунктів та районів громади, де немає аптек. Правила оформлення замовлення та телефони гарячої лінії повідомлять листоноші.

Міський голова В.М.Лях

Джим О.Ю.

Яковенко О.Г.

Петицію підписали 256 осіб з 250 необхідних.

Круглова Ольга Сергіївна

20 січня 2021 р.