Рассмотреть вопрос о круглосуточной подаче воды в городе

Просим Вас рассмотреть вопрос о круглосуточной подаче воды в городе, как это делают в ближайщих городах таких, как Краматорск и Доброполье. Почему нельзя сделать в городе нормальное потребление воды при самых дорогих тарифах на воду.

Котиковій Я.О.
(ел.петиція)

На Вашу електронну петицію, адресовану Слов’янській міській раді з питання поновлення цілодобової подачі питної води, оприлюдненою на офіційному веб-сайті Слов’янської міської ради повідомляємо, що в 5-ти поверховому житловому фонді м.Слов’янськ водопостачання здійснюється водоводами централізованої подачі води, без підкачування. Централізоване водопостачання багатоповерхових житлових будинків (9 та 14-поверхових) здійснюється підвищувальними насосними станціями.
Виконавчим комітетом Слов’янської міської ради було прийнято рішення від 17.06.2015 №320 «Про графікову подачу питної води» згідно графіку роботи підвищувальних насосних станцій по подачі питної води на багатоповерхові житлові будинки, розташовані у м.Слов’янську (додається), рішенням виконавчого комітету від 15.06.2016р. №421 графікова подача питної води подовжена на рік.
Рішення про графікову подачу питної води на багатоповерхові житлові будинки, розташовані у м.Слов’янськ, згідно переліку, пов’язано з технічними можливостями водопостачального підприємства – комунального підприємства Слов’янської міської ради «Словміськводоканал». При цьому, КП «Словміськводоканал» забезпечує виконання гарантованого мінімального рівня подачі питної води населення не менше 8 годин на добу.
Крім того, згідно вищевказаного рішення графікова робота встановлена для водопровідно-насосної станції №4, в зв’язку з аварійним станом самопливного каналізаційного колектору по вул.Полярна та з проведенням ремонтних робіт на ньому.
Самопливний каналізаційний колектор по вул.Полярна в м.Слов’янськ прокладено під проїжджою частиною дороги та введено до експлуатації у 1971-1976рр., діаметр трубопроводу 600-800 мм із залізобетону, пропускною здатністю 5,5тис.м3 на добу. Колектор відводить стоки від районів міста з населенням приблизно 20 тис.осіб.
Через тривалу експлуатацію зменшилася пропускна спроможність каналізаційного колектору та порушенно його цілісність, що є причиною підтоплення колодязів, розливів стоків на поверхню землі і проїжджу частину доріг, прибудинкових територій житлових будинків.
Дана ситуація створювала соціальну напруженість серед населення, з виникненням загрози погіршення екологічного стану міста. Для розробки проектно-кошторисної документації та початку робіт з місцевого бюджету виділені кошти в сумі 215,7 тис.грн.. Для проведення робіт з капітального ремонту розроблена проектно-кошторисна документація. Для недопущення аварійної ситуації на колекторі встановлена тимчасова перекачувальна насосна станція.
У червні місяці 2015р. на ім’я голови Донецької обласної державної адміністрації, Жебрівського П.І., Слов’янською міською радою направлено листа про виділення коштів з обласного бюджету у сумі 8900,0 тис.грн., необхідних для виконання робіт з реконструкції самопливного каналізаційного колектору по вул.Полярна м.Слов’янск.
Розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації № 216 від 22.05.2015р. (зі змінами) «Про затвердження програмних заходів обласного державного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015р.», у відповідності з п.5.7 виділено фінансові кошти у сумі
4800,0 тис.грн. на проведення капітального ремонту каналізаційного колектору (І черга).
Наприкінці серпня 2015р. замовником робіт, комунальним підприємством Слов’янської міської ради «Слов’янське управління капітального будівництва», проведені конкурсні закупівлі, визначено підрядну організацію для виконання робіт по об’єкту «Реконструкція самопливного каналізаційного колектору по вул.Полярна, м.Слов’янськ». З вересня 2015р. підрядною організацією велися роботи з реконструкції колектору. У 2016 році ремонтні роботи виконані на суму фінансування. На теперішній час тривають роботи прийому-передачі самопливного колектору до експлуатації.
Також повідомляємо, що з метою забезпечення мешканців м.Слов’янськ цілодобовою подачею питної води Слов’янською міською радою запланована реалізація інфраструктурних інвестиційних проектів. Наведемо Вам деякі з них:
«Оптимізація центральної частини системи водопостачання м.Слов’янська (розробка гідравлічної моделі системи централізованого водопостачання м.Слов’янська та технічних заходів з оптимізації її роботи);
«Встановлення індивідуальних підкачувальних станцій на багатоповерхові та малоповерхові житлові будинки м.Слов’янськ (капітальний ремонт) та ін.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Петицію підписали 256 осіб з 250 необхідних.

Котикова Яна Александровна

21 липня 2016 р.