+ ще 204 громади!

Створення реанімації для дітей

Відділення дитячої реанімації
Створити на базі Стрийської центральної районної лікарні або на базі Дитячої міської лікані відділення дитячої реанімації інтенсивної терапії.

Розглянувши електронну петицію №5/2019 щодо створення реанімації для дітей, повідомляємо наступне.
    Невідкладна медична допомога дитячому населенню надається в Стрийській міській дитячій лікарні у палаті інтенсивної терапії, яка на сьогоднішній день оснащена всім необхідним обладнанням: концентраторами кисню, відсмоктувачами, інгаляторами, пульсоксиметрами, імфузоматами, системами для внутрівенного крапельного введення та всіма необхідними медикаментами для надання невідкладної допомоги.
    За рік в палаті інтенсивної терапії Стрийської МДЛ пролікувались 157 дітей. Але є перелік невідкладних станів у дітей, які згідно протоколів, повинні лікуватись у реанімаційному відділенні. Так, за 2018рік з Стрийської МДЛ у відділення реанімації та інтенсивної терапії Стрийської ЦРЛ було скеронано 7 дітей, оскільки у Стрийській ЦРЛ є відділення анестезіології та інтенсивної терапії, де лікарі пройшли навчання по дитячій реанімації і надають необхідну допомогу.
    З питань надання невідкладної медичної допомоги дитячому населенню міста та району існує тісна співпраця і взаєморозуміння між Стрийською МДЛ та Стрийською ЦРЛ . Так, у 2018 році було проліковано у відділенні реанімації та інтенсивної терапії СЦРЛ 45 дітей міста Стрия та Стрийського району, які в більшості випадків транспортовані в ЛПЗ м.Львова службою медицини катастроф.
    У зв'язку з вищенаведеним, доводимо до Вашого відома, що окреме дитяче відділення анестезіології та інтенсивної терапії може бути відкрите тільки у багатопрофільній дитячій лікарні, де надається спеціалізована допомога хірургічного та травматологічного профілю.

З повагою,
заступник міського голови Роман Волинець

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 175 осіб з 150 необхідних.

Мілойчікова Ірина Романівна

7 травня 2019 р.