+ ще 204 громади!

Щодо належного розгляду петицій

Шановне керівництво міста Стрия!
Доводимо до вашого відома, що петиція – це особливе, колективне, звернення громадян для вирішення нагальних потреб громади. Згідно ст.23 Закону України «Про звернення громадян» відповідь на електронну петицію має містити результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням. Натомість щоразу громада отримує відписку з описом реального стану речей.
Громада і так знає, що міськвиконком спритно затвердив тариф 7 грн. на перевезення в міських маршрутках. А де відповідь на пропозицію прозорого обліку пасажиропотоку, особливо пільгового? (e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/138)
А де обґрунтована відповідь щодо облаштування громадського простору? (e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/141). Громада і так знає, що «ласі» ділянки комунальної землі чомусь перебувають у приватній власності. Хоча Держаудитслужба радила міськвиконкому здавати землю в оренду, оскільки це більш вигідно для бюджету, ніж одноразово її продати, тим більше за заниженою в кільки разів ціною (dkrs.kmu.gov.ua/kru/doccatalog/document?id=142184, ст.70). Чому ви допустили, а тепер відмовляєтесь усувати порушення ПДР при розширенні проїзної частини вул.Т.Шевченка (поблизу буд.№91)? Чому, не дочекавшись закінчення будівництва церкви на розу вул.Шевченка-вул.Нижанківського, без дозвільних документів облаштована «кишеня» на зеленій зоні?
І не треба кивати на «папєрєдніків» («було виконано у попередні роки»), бо останні 13 років Ви, вельмишановні Романе Євстаховичу та Романе Дмитровичу, керували цим містом.
Це Ваша персональна відповідальність, що щороку виділяються мільйони гривень платників податків на т.зв. благоустрій цвинтаря, при цьому парки Стрия (Шевченка, Нижанківського, Злуки) роками стоять занедбані. Це Ваша персональна відповідальність, що щороку виділяються мільйони гривень платників податків на асфальт, при тому що комунікації водопровідно-каналізаційного господарства зношені на 80%. Це Ваша персональна відповідальність, що в Стрию ломбардів і гральних салонів в рази більше, ніж спортивних майданчиків.
Тому ми, що нижче підписалися, наполегливо просимо Вас почати дотримуватися Закону і вживати заходів до усунення порушень, заявлених в електронних петиціях, а не давати відписки. Виносьте питання, порушені в петиції, на розгляд депутатів і шукайте шляхи вирішення.
Просять діти скейт-парк (e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/92, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/93, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/99, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/117, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/139), знайдіть можливості це зробити.
Є проблема з благоустроєм та відпочинковими зонами (e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/2, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/11, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/17, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/122, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/126, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/141), облаштуйте їх.
Є проблема з міськими перевезеннями (e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/138 , e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/120, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/110, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/100, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/96, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/83, e-dem.in.ua/stryi/Petition/View/55), наведіть лад.
ПЕРЕСТАНЬТЕ ПИСАТИ ВІДПИСКИ!!!

Розглянувши електронну петицію №6/2020 щодо належного розгляду петицій, повідомляємо наступне.
    Всі електронні петиції, які набрали відповідну кількість голосів, були розглянуті відповідно до вимог законодавства про звернення громадян та відповіді розміщені на інтернет ресурсі на вебсайті http://e-dem.in.ua та сайті міської ради в розділі "Звернення громадян".
    Одночасно повідомляємо, що пропозиції, які викладені в даній електронній петиції, взяті до уваги.

З повагою,
Заступник міського голови Роман Волинець

ІНШІ

Петицію підписали 150 осіб з 150 необхідних.

Поврозник Андрій Петрович

10 січня 2020 р.