+ ще 384 громади!

Психічно хворі люди не потрібні державі та керівництву області?

Неодноразово ми чули про конституційне право громадян на гідне життя та право на лікування. Але що ми маємо ?
Психоневрологічний диспансер на Троїцькій переповнений. Хворих із Сум рідні вивозять на лікування у Ромни та Охтирку (http://debaty.sumy.ua/news/medicine/u-merezhu-potrapyly-motoroshni-foto-z-psyhlikarni-katuvalni/). 6 років тому для сумських пацієнтів будували відділення на Ковпака, та тоді для них виділили два поверхи з чотирьох, інші – займає діагностичний центр. Зараз, добудували другу чергу – та туди є плани в адміністрації переселити обласну лікарню.
На вулиці Ковпака психоневрологічний диспансер почали будувати 30 років тому!!
«У нас зараз створена така система в нашій службі, денний стаціонар, фізіотерапія, функціональна діагностика, клінічна лабораторія, які знаходяться тут, на Ковпака. І якщо не буде порушена ця служба і там буде і стаціонар, то це буде правильне рішення. ..цей психіатричний диспансер будувався майже 30 років і всі пацієнти чекають завершення цього будівництва», – розповідає головний лікар обласного психоневрологічного диспансеру Марина Сірокурова.
Але що ми бачимо?
У Сумах у грудні показали будівлю обласного психоневрологічного диспансеру, що на Ковпака. У лівій частині приміщення зараз працює діагностичний центр. Центральну частину – наразі відремонтували.
Цей корпус здали в експлуатацію, недобудованими залишаються овочесховище і гаражі.
Начальник управління капітального будівництва Сумської ОДА говорить: “На сьогодні в нас готовий блок Б, харчоблок, пожежні резервуари, насосна станція, транспортна прохідна, яку ми здаємо в експлуатацію. Кошторисна вартість цього об'єкта 95 мільйонів, на сьогоднішній день ми здаємо 63 мільйони – це вартість другого комплексу”. Виконроб ПАТ “Сумбуд” Роман Журавльов повідомив, що у приміщенні – тепла підлога, у палатах батареї вмонтовані у стіну.

І нарешті коли кошти були витрачені на будівництво "ПСИХЛІКАРНІ", виявляється, що на ці будівлі вже є охочі? Начальник УОЗ ОДА під впливом головного лікаря обласної лікарні вже спланували як і де розташують відділення СОКЛ...

Начальник управління охорони здоров`я Сумської ОДА розповідає: “На сьогодні ми говоримо про зміну призначення цієї будівлі, вона відремонтована. Ми плануємо сюди перевести 6 відділень терапевтичного профілю.
“Така ротація дасть можливість вивільнити корпуси лікарні обласної і дати розміститися онкодиспансеру і групам психоневрологічних хворих. Той корпус, який ми пропонуємо віддати для лікування хворих психоневрологічного профілю на базі території клінічної облікарні, то там умови не гірші, порівняно з тим, де вони зараз перебувають”, – говорить Володимир Горох, головний лікар Сумської обласної клінічної лікарні.

Особливо вражає цинізм ситуації...не гірші, у порівнянні.. Да, у порівнянні з тим, як зараз лікують психічнохворих навіть у тюрмі краще...або в концтаборі..
Зберемо підписи проти свавілля влади! Не дамо вкрасти у психічно хворих їх приміщення! Звернемося до Кабміну, президенту, до Євросоюзу! Розкажемо про корупцію у Сумах!

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Станом на 21 квітня петицію підписали 141 особа з 1000 необхідних.

Романовська Юлія Миколаївна

23 січня 2017 р.