Перейменування вулиці ім. Горького на вулицю ім. Толкіна

З новин дізнався про перейменування вулиці ім. Горького. Тому пропоную сумчанам хоч раз обрати назву вулиці не з міркувань місцевого патріотизму чи історичної справедливості, а задля вшанування пам'яті письменника світового масштабу.

Так як вулиця вже довгий час носить ім'я так би мовити літературного діяча, то чому б і не надати їй ім'я також письменника, але більш видатного.

В зв'язку з цим, пропоную назвати вулицю на честь Джона Рональда Руела Толкіна. Він без сумніву являється однією з найвидатніших постатей у сучасній літературі загалом і у фентезі зокрема. Його внесок до культури неможливо переоцінити, підтвердженням цього є величезна кількість екранізацій і перевидань його книг. Сюжети його романів неодноразово оспівувалися як зарубіжними так і вітчизняними гуртами і виконавцями, а кількість фанів його творчості у всьому світі злічується сотнями мільйонів. Саме тому вважаю, що назвати на його честь одну з центральних вулиць нашого міста буде дуже доречно.

Крім того, наскільки мені відомо, в Україні не так багато міст можуть похвалитися тим, що їхні вулиці названі на честь сучасних зарубіжних письменників і це може стати додатковою туристичною принадою нашого міста.
До того ж це значно веселіше ніж ще одна вулиця з нудною назвою, про яку ніхто нічого не знає. Тільки уявіть собі як промовисто це буде звучати: вулиця Толкіна!

Дякую за увагу.
З повагою та надією на підтримку,
Россахацький Денис

ІНШІ

Станом на 23 вересня петицію підписали 150 осіб з 250 необхідних.

РОССАХАЦЬКИЙ ДЕНИС ВОЛОДИМИРОВИЧ

20 лютого 2018 р.