Про нові зупинки громадського транспорту

Найближчим часом у Сумах планується встановити ще 12 нових зупинок громадського транспорту. На це передбачено виділити 1 млн. гривень наших з Вами коштів! При цьому зупинки знову ж таки будуть облаштовуватись за проектом , у "зручності" якого ми вже переконались на власному досвіді за останній рік. На цих нових скляних зупинках - акваріумах неможливо заховатися ні від дощу, ні від сонця, ні від вітру! Чому ми маємо і надалі страждати на цих зупинках в очікуванні транспорту?!
Хочеться взяти цього проектанта та того міського чиновника, який дав остаточний дозвіл на їх будівництво, та змусити їх посидіти разом з їхніми родинами принаймні 15-20 хвилин на цій "європейській" зупинці у негоду або в спеку!
Пропонується : негайно припинити подальше будівництво зупинок у Сумах за цим проектом ! Розглянути питання щодо проведення відкритого конкурсу на новий проект зупинок, а на сайті міської ради організувати обговорення та громадське голосування за них. За підсумками обговорення /голосування обрати переможний проект, потім збудувати за ним одну-дві експериментальні зупинки для проведення практичних випробувань. Якщо вони себе добре зарекомендують (знову ж таки, за думкою мешканців м.Сум, ! ) внести, у разі необхідності, коригування у обраний проект, та вже далі продовжити їх будівництво на потоковій основі. А також провести модернізацію вже збудованих зупинок: збільшити розміри, змінити колір, дизайн та форму даху і бокових стінок, тощо !
P.S. А ще мені просто цікаво, чому, наприклад, проекти різних гербів, емблем, пам'ятних знаків нашого міста ще якось оприлюднюються та обговорюються, а ті проекти , які стосуються вкрай актуальних питань, що турбують переважну більшість сумчан, чомусь проходять дуже і дуже тихо? А потім раптом нате Вам - "подарунок-сюрприз" від міської ради на кшталт нових зупинок або цілодобово несамовито галасуючих "розмовляючих" переходів на світлофорах !

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 15 травня петицію підписали 183 особи з 250 необхідних.

Пономаренко Владимир Леонидович

3 травня 2018 р.