Закрити кафе «Тандирний двір» біля річки Псел

Розважальний заклад "Тандирний двір" (провулок Чугуєвський, 20) розташований на правому березі Псла на відстані 40-45 м від берега, що прямо ЗАБОРОНЕНО Водним Кодексом України. Згідно статті 79 та 88, для середніх річок, якою і є Псел (площа водозбору – 22 тис. кв. км), встановлена водоохоронна зона 50 метрів, в межах якої ЗАБОРОНЕНА господарська діяльність, це з одного боку.

З іншого боку, щороку у теплий період цей майданчик ПОРУШУЄ Законодавство України щодо шуму. Щодня із 17-18 години до 23-00 з майданчика гучно лунає музика та живий спів, який не можна не чути. Чудовий спальний район міста, у якому розташований цей заклад, щороку перетворюється на якусь шансонну естраду, у якої щодня «только рюмка водки на столе».

Декілька разів у теплий період року мешканці прилеглих будинків викликають поліцію, бо заклад не вимикає музику ПІСЛЯ 22-00. Але він так і продовжує голосити після 22 години.

В денний час гучність музики така, що її навіть ЧУТНО у квартирах із ЗАКРИТИМИ вікнами. Впевнений, що гучність повинна якось регулюватися санітарними нормами, при яких її не повинно бути чутно у закритому приміщенні .

ЧОМУ мешканці прилеглих будинків повинні слухати музику та живий спів, а також галасливих відвідувачів даного закладу?

Шановний Олександре Миколайовичу, ми йдемо до Європи, де поважають права людини та її право на спокій, де дотримуються простих норм та правил, які створені саме для того, щоб ніхто нікому не заважав.
Враховуючи те, що зазначений заклад ніяк не реагує на виклики поліції стосовно порушення тиші у нічний час і продовжує порушувати Закон України та Статут нашого міста Суми, ВИМАГАЄМО ЗАБОРОНИТИ діяльність кафе «Тандирний двір» та демонтувати його майданчик, якого не має бути у водоохоронній зоні річки Псел.

Електронна петиція щодо закриття кафе «Тандирний двір» (пров. Чугуєвський, 20) була розглянута на засіданні виконавчого комітету Сумської міської ради 14.08.2018 року.
Шляхом голосування рішення виконавчого комітету «Про розгляд електронної петиції Погоренка Віктора Сергійовича щодо закриття кафе «Тандирний двір» біля річки Псел» електронна петиція не була підтримана.
Поряд з цим, питання забезпечення права мешканців на тишу опрацьовано з керівниками підприємств ресторанного господарства, в тому числі літніх майданчиків, які розташовані в районі пішохідного мосту (вул. Заливна) на нараді 25.07.2018 року при заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волошиній О.М.. За результатами проведеної наради, керівниками надана інформація про застосуванню заходів по зменшенню рівня звукового оформлення закладів.

ІНШІ

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.

Погоренко Виктор Сергеевич

18 червня 2018 р.