Про недотримання правил ПДР в місті, та бездіяльність поліції з цього приводу.

Скрізь по місту більшість людей не дотримується правил ПДР. Особливо це помітно в центрі міста, де люди паркуються під знаками або на розмітці, де це заборонено.
Поліція ніколи нікого чомусь не штрафує.
Вимагаємо негайно почати процес виписування штрафів людям, які порушують ПДР.
Це призвиде до мільйонних потоків в місяць до бюджету міста тільки з двох парковок в центрі (біля Соборної та Воскресенської) та біля ТЦ "Київ".
Гроші порушників можно використати для розвитку транспортної інфраструктури містав майбутньому.

Шановний Дмитре Олександровичу!

Подана Вами до Сумської міської ради електронна петиція набрала необхідну кількість підписів та була прийнята до розгляду виконавчими органами Сумської міської ради.

Слід констатувати, що за останні роки значно збільшилася кількість автомобільного транспорту, тому на сьогоднішній день існує гостра проблема тимчасового і постійного зберігання автотранспорту в умовах великих міст, в місцях інтенсивних людських потоків, таких як центральна частина міста, торгові комплекси, а також ділові центри та житловий сектор міста. При цьому, дуже багато залежить і від загальної культури, свідомості власників та водіїв автомобілів.

Зібрана кількість підписів під поданою Вами петицією, а також окремі звернення громадян міста, що надходять на адресу міської влади з аналогічних питань, в черговий раз підтверджують нагальність та гостроту піднятого питання.

Разом з тим, зважаючи на той факт, що в петиції Ви висловлюєте претензії до якості роботи підрозділів поліції в питаннях боротьби з порушниками Правил дорожнього руху в м. Суми, а також пропозиції міській владі самостійно вирішувати питання накладення штрафів на водіїв, які порушують ПДР, вимушені звернути Вашу увагу на те, що відповідно до статті 24 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування та їх посадові особи мають діяти лише на підставі та в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і Законами України.

Регулювання дорожнього руху та здійснення контролю за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками відповідно до пункту 11 статті 23 Закону України «Про Національну поліцію» віднесено до основних повноважень органів поліції.

Оскільки вирішення піднятих в петиції питань не віднесено законодавством до компетенції міської ради та її виконавчих органів, а також зважаючи на те, що з 12 травня у м. Суми починає працювати новостворений підрозділ патрульної поліції, нами направлений відповідний лист до Управління патрульної поліції у м. Сумах з проханням вжити вичерпних заходів для найшвидшого вирішення піднятих Вами питань.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 267 осіб з 250 необхідних.

Долгов Дмитрій Олександрович

2 березня 2016 р.