Забезпечити фінансування груп продовженого дня

Вимагаємо забезпечити належне фінансування за рахунок коштів міського бюджету відповідних видатків на забезпечення необхідної кількості груп продовженого дня.
Наголошуємо, що робота груп продовженого дня позитивно впливає на стан соціальної захищеності населення та запобігає неконтрольованому перебуванню дітей шкільного віку в позаурочний час.

Уважно розглянувши Вашу електронну петицію від 10.09.2018 року щодо забезпечення належного фінансування за рахунок коштів міського бюджету відповідних видатків на забезпечення необхідної кількості груп подовженого дня, повідомляємо наступне.
Відповідно до Порядку створення груп подовженого дня у державних і комунальних закладах загальної середньої освіти, затвердженого наказом міністерства освіти і науки України від 24.06.2018 р. № 677, який офіційно оприлюднено 31.08.2018 р.:
- організація та функціонування групи подовженого дня здійснюється з додержанням вимог законодавства щодо охорони праці, правил протипожежної безпеки, санітарно-гігієнічних та державних будівельних правил та норм;
- група подовженого дня створюється за наявності необхідної матеріально-технічної бази та умов для організації харчування учнів,
- групи подовженого дня функціонують відповідно до рішення засновника закладу загальної середньої освіти за письмовими зверненнями батьків, інших законних представників учнів.
Виконавчим комітетом Сумської міської ради прийнято рішення «Про затвердження мережі класів та контингенту учнів у комунальних закладах освіти м. Суми на 2018-2019 навчальний рік», відповідно до якого у закладах загальної середньої освіти сформовано 80 груп подовженого дня, 22 виховні групи у спеціальних закладах м. Суми.
Сумською міською радою прийнято рішення про виділення додаткових коштів на галузь «Освіта» на оплату праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, у тому числі і на оплату праці вихователів груп подовженого дня.

ОСВІТА

Петицію підписали 318 осіб з 250 необхідних.

Гаркава Вікторія Вікторівна

6 вересня 2018 р.