Створення мережі велесопедних доріжок в місті

Громада міста потребує створення мережі велосипедних доріжок.
Причин на те дуже багато: на дорогах водіїї підрізають, в пішоходних зонах забагато пішоходів і це не комфортно весь час ії обминати.
Треба створити спеціальну групу, в склад якою повинні увійти ТІЛЬКИ ті, хто пересуваються велосипедами, для створення пілотної версії мережі.
Влада повинна сприяти таким проектам. Це і є розвиток міста.

За результатами розгляду електронної петиції: «Створення мережі велосипедних доріжок в місті» повідомляємо наступне.
У 2012 році управлінням реконструкції та капітального будівництва (нині – управління капітального будівництва та дорожнього господарства) Сумської міської ради за ініціативи Сумського міського благодійного фонду «За чисте місто», Сумської обласної організації «Червоний хрест України», Громадського об’єднання «Ініціативний форум Сумщини» було розроблено програму зі створення та розвитку велосипедних доріжок у м. Суми.
Документ розроблено з метою створення та розвитку велосипедної інфраструктури в м. Суми для забезпечення безпеки пересування організованих велосипедистів по місту шляхом виведення їх із загального транспортного потоку і влаштуванням для них спеціального проїзду - ділянки (велодоріжки), з’єднання між собою окремих районів міста для безперешкодного пересування мешканців по об'єктах велотранспортної інфраструктури.
Проект було підготовлено відповідно до правил дорожнього руху, ДСТУ 4100-2002 («Знаки дорожні. Загальні технічні умови, правила застосування»), Національного стандарту України («Світлофори дорожні»), загальних технічних вимог, правил застосування та вимог безпеки ДСТУ 4092-2002, ДБН В.2.3-4-2000 («Автомобільні дороги»), Державних будівельних норм України, ДБН В.2.3-5-2001 («Вулиці та дороги населених пунктів») та рекомендацій Форуму велосипедистів м. Суми.
Програма затверджена рішенням Сумської міської ради від 19.12.2012 р. № 1965-МР «Про міську цільову програму «Два колеса» зі створення та розвитку велосипедних доріжок у м. Суми на 2013-2018 роки». У документі визначена мережа велосипедних доріжок та завдання щодо їх побудови і облаштування.
Таким чином, наразі вважаємо за недоцільне створення спеціалізованої групи в складі велосипедистів для виготовлення пілотної версії велосипедної мережі на території міста Суми.
З метою виконання цільової програми, у міському бюджеті на 2016 рік передбачене фінансування комплексу робіт з будівництва велосипедних доріжок у місті (рішення Сумської міської ради «Про внесення змін та доповнень до міського бюджету на 2016 рік» від 16.02.2016 р. № 322-МР).
На сьогоднішній день комунальним підприємством «Архітектура. Будівництво. Контроль» Сумської міської ради виготовляється проектна документація з будівництва велодоріжок згідно з міською цільовою програмою «Два колеса».
Міська влада сприяє розвитку проектів зі створення належних умов для заняття спортом, активного способу життя, поліпшення інфраструктури міста та мобільності його мешканців, та просить Вас ознайомитися з міською цільовою програмою «Два колеса» зі створення та розвитку велосипедних доріжок у м. Суми на 2013-2018 роки. У разі необхідності Ви можете надати свої побажання і пропозиції до розробника проектної документації - КП «Архітектура. Будівництво. Контроль» за адресою: вул. Горького, 21.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 363 особи з 250 необхідних.

Долгов Дмитрій Олександрович

1 березня 2016 р.