Реконструкція всіх існуючих теплотрас від ТЕЦ до абонентів КСПУ

Негайна реконструкція і енергомодернізація з підвищенням розрахункових навантажень і обьємів передачі теплоносія, всієї існуючої теплотраси що проходитьпо вулиці Тополянська від ТЕЦ до підстанцій які дозволяють подати теплоносій до абонентів КСПУ. Через зволікання СМР і безконтрольність дій монополістів Суми опинились на порозі теплової кризи. Дана реконструкція суттєво знизить втрати у мережі і дозволить подати теплоносій від реконструйованих котлів ТЕЦ які роблять на вугіллі і виробляють надлишок тепла до абонентів КСПУ які замерзають через проблеми КСПУ.

За результатами розгляду Вашої електронної петиції "Реконструкція всіх існуючих теплотрас від ТЕЦ до абонентів КСПУ", розміщеної на веб-порталі "Єдина система місцевих петицій" (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1421), повідомляємо наступне.
З електронної петиції вбачається, що мешканці бажають провести реконструкцію та енергомодернізацію з підвищенням розрахункових навантажень і об'ємів передачі теплоносія, всієї існуючої теплотраси, що проходить по вулиці Тополянська від ТЕЦ до підстанцій, які дозволяють подати теплоносій до абонентів КСПУ. Дана реконструкція суттєво знизить втрати у мережі і дозволить подати теплоносій від реконструйованих котлів ТЕЦ, які роблять на вугіллі і виробляють надлишок тепла, до абонентів КСПУ.
Повідомляємо, загальне максимальне теплове навантаження споживачів КППВ складає 148,1612 Гкал/год, в тому числі:
110,9494 Гкал/год - з централізованого опалення
37,2118 Гкал/год - з гарячого водопостачання.
На даний час ТОВ "Сумитеплоенерго" вивчає та проводить аналіз варіантів технічної можливості підключення додаткового навантаження споживачів КППВ, а саме:
- виконуються гідравлічні та теплотехнічні розрахунки теплових мереж від Сумської ТЕЦ за варіантами;
- ведеться розрахунок максимальних теплових потоків та визначення оптимальних напрямів розподілу теплових навантажень в розрізі магістральних теплових мереж;
- визначається надійний гідравлічний режим теплових мереж Сумської ТЕЦ;
- проводяться повірочні розрахунки існуючого енергетичного обладнання Сумської ТЕЦ для покриття додаткового теплового навантаження.
Система теплопостачання міста Суми потребує реконструкції та модернізації, а саме:
- модернізації та реконструкції теплових мереж із застосуванням нових технологій безканального прокладання труб з попередньою термоізоляцією;
- модернізації та реконструкції котельних із заміною котлів на сучасні з к.к.д. 93-94%, заміною застарілого енергоємного насосного обладнання;
- технічного переоснащення ЦТП із заміною швидкісних водопідігрівачів на сучасні пластинчасті та застарілих енергоємних насосних агрегатів на сучасні з оптимальними технічними характеристиками та меншою потужністю двигунів.
ТОВ "Сумитеплоенерго" згідно Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, для забезпечення надання безперебійних та якісних послуг з опалення та гарячого водопостачання:
- щорічно проводяться обов'язкові гідравлічні випробування теплових мереж;
- виконуються модернізація, реконструкція, поточні та капітальні ремонти теплових мереж, усуваються пориви;
- виконуються капітальні та поточні ремонти обладнання ПНС, ЦТП та котельних;
- виконуються заходи інвестиційних програм, ухвалених НКРЕКП.
Рішенням Сумської міської ради №701-МР від 27.07.2011 року затверджена Схема теплопостачання міста Суми. Основні заходи, які передбачені Схемою теплопостачання, виконані, в тому числі за рахунок Інвестиційних програм ТОВ "Сумитеплоенерго".
Беручи до уваги вищевикладене, департаментом розробляється схема теплопостачання міста Суми на 2018 рік.
На сьогодні, відповідно до Інвестиційної програми ТОВ "Сумитеплоенерго" на 2019 рік опрацьовуюється питання модернізації дільниці магістральної теплової мережі по вул. Тополянській.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Петицію підписали 272 особи з 250 необхідних.

Дворниченко Володимир Миколайович

29 жовтня 2018 р.