СМР розробити та реалізувати програму поетапної заміни ліфтів у м.Суми, що найбільш зношені, із спливаючим строком експлуатації, а також небезпечних, на нові енергозберігаючі євроліфти.

Значні кошти, виділені на ремонт ліфтів у м.Суми, не вирішують з ними проблеми, що пояснюється також і значним їх зношенням, спливом строку експлуатації, відсутністю ефективного господаря щодо їх експлуатації та утримання.
Крім цього, усі без виключення старі ліфти морально застаріли, є енерговитратними, і не витримують критики щодо їх існування взагалі.
У наслідок наведеного мешканці переплачують кошти, ліфти майже не працюють, створюються реальні ризики для життя та здоров’я громадян, громада вже зазнала непоправних втрат.
Сум’яни не настільки багаті, щоб надалі так дорого утримувати ліфтове господарство.шляхом постійних та неефективних ремонтів.
Пропонується Сумській міській раді негайно провести інвентаризацію ліфтового господарства незалежно від форми власності, підпорядкування та суб’єкта надання житлово-комунальних послуг будинкам, у яких знаходяться ліфти, та розробити і реалізувати за рахунок місцевого бюджету, із можливістю залучення державних цільових коштів, адресну програму поетапної повної заміни ліфтів у м.Суми, яка передбачатиме строки та об’єми закупівель нових енергоефективних європейських ліфтів, в т.ч., розмір щорічного фінансування закупівель, яке не може бути меншим за 150 млн. грн., надавши перевагу для заміни ліфтам, що найбільш зношені, із спливаючим строком експлуатації, а також тим, які можуть становити небезпеку для здоров’я і життя мешканців м.Суми, вирішити питання щодо взяття нових ліфтів на обслуговуючий баланс Сумської міської ради (створених нею юридичних осіб).
Не будь байдужим – це питання стосується кожного, підтримай петицію !

Ваша електронна петиція "Розробка та реалізація програми поетапної заміни ліфтів у м. Суми" розглянута у департаменті інфраструктури міста Сумської міської ради.
Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради підготовлено проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради "Про розгляд електронної петиції Давидка Ігоря Анатолійовича про розробку та реалізацію програми поетапної заміни ліфтів у м. Суми". Наразі проект проходить процедуру візування у виконавчих органах Сумської міської ради. Про результат розгляду проекту виконавчим комітетом Сумської міської ради Вас буде повідомлено додатково.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Петицію підписали 251 особа з 250 необхідних.

Давидко Ігор Анатолійович

11 лютого 2019 р.