Перетворити брудні хащі центральної частини Сум на парки

В Сумах багато занедбаних територій, які дуже швидко, просто і майже безкоштовно можна перетворити на нормальні парки. Наприклад, незрозумілий ліс є вздовж озера Чеха зі сторони вулиці Івана Сірка та біля ТРЦ “Лавина”, майже теж саме від “харківського” мосту до вулиці Заливна та в інший бік до легкоатлетичного манежу. Ці непролазні хащі, як магніт, приваблюють тих, хто перетворює ці території на смітник і туалет.

Вирішити проблему дуже просто — потрібно зрізати зайві кущі і непотрібні молоді дерева, підстригти траву і бур'яни, як це було деінде зроблено в центральному парку. Це перетворить місця, де зручно пити настоянку глоду та справляти природні потреби, на місця, де приємно гуляти закоханим парам та сім'ям з дітьми. В масштабах міського бюджету це не буде дорого, а ефект для комфорту містян буде значним.

Ваша електронна петиція щодо створення нових парків та скверів у м. Суми розглянута в департаменті міста Сумської міської ради.
Повідомляємо, що з метою приведення зазначених у Вашій петиції територій до належного стану у 2019 році на замовлення департаменту інфраструктури міста СМР розпочаті роботи по розчищенню надмірно захаращених територій від ТРЦ "Мануфактура" до пішохідного мосту по вул. Прокоф'єва, прибережної смуги р. Псел в районі вул. Харківська - 3 та вул. Івана Сірка - 2, території прибережної смуги оз. Чеха зі сторони вул. Замостянська, земельної ділянки прибережної смуги р. Сумка в районі вул. Нижньохолодногірська, 3.
Ці роботи планується продовжити і в поточному році.

Петицію підписали 258 осіб з 250 необхідних.

Мi Андрiй Анатолiйович

24 грудня 2019 р.