Про встановлення пам`ятника видатному історичному діячу Ярославу Мудрому в місті Суми, замість декоративної скульптури, яка розташована в сквері СКД на перетині вулиць Іллінської та Ярослава Мудрого.

Виконавчим комітетом Сумської міської ради було прийнято рішення " Про встановлення декоративної скульптури Ярославу Мудрому на вулиці Ярослава Мудрого у місті Суми". Це рішення виглядає незрозумілим як в підготовці так і в його прийнятті. Тому що постать історичного видатного діяча Ярослава Мудрого, його вплив на формування нашої державності та повагу його у світі, заслуговує гідного увічнення. Постать видатної людини, його заслуги та національна гідність ніяким разом не повинні принижуватись, порівнюючи постать Ярослава Мудрого з декоративно-ігровою скульптурою. Тому, з метою увічнення гідної пам`яті видатних подій в історії України та світу, пов`язаних з історичним діячем, яким був Ярослав Мудрий, пропоную встановити памятник у місті Суми відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 08 вересня 2004 року № 1181.

Станом на 25 жовтня петицію підписали 146 осіб з 250 необхідних.

Вінтоняк Сергій Ярославович

10 лютого 2020 р.