Повернути двосторонній рух по вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста м. Суми

Виконавчим комітетом Сумської міської ради було необгрунтовано та безпідставно прийнято рішення про створення одностороннього дорожнього руху по вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста м. Суми, які мають кількість смуг більше однієї.
Зазначене в рішення обгрунтування, що воно нібито було викликано необхідністю забезпечити безпечні і комфортні умови для учасників дорожнього руху, а також з метою захисту життя та здоров’я громадян, не відповідає дійсності.
Насправді організація одностороннього руху на цих ділянках з кількістю смуг більше за одну, була протиправно ініційована і є просто прихованою легалізацією додаткового паркування авто в декілька рядів, і ніяким чином не пов'язана з безпекою.

Двухсторонній рух по вказаних напрямках ніколи не створював будь якої небезпеки, не порушував комфорт та не спричиняв дорожньо-транспортних пригод.
Вказані ділянки доріг мають кількість смуг більше за одну, їх ширина дозволяє безперешкодно роз'їхались двом транспортним засобам навіть в разі припаркованих вдоль узбіччя авто, а невелика навантаженість цих ділянок не потребує використання декількох смуг в одному напрямку.
Саме такий односторонній рух, не запобігає, а навпаки створює небезпечні і некомфортні умови для мешканців району і учасників дорожнього руху, додатково навантажує інші перпендикулярні вулиці і несе небезпеку, оскільки через надвеликий некомфорт для багатьох мешканців цього району, спричинений необхідністю долати для об'їзду значну відстань замість декількох метрів, значна кількість водіїв прогнозовано буде ігнорувати такий односторонній рух.

Вимагаємо:
1. Винести на розгляд сесії Сумської міської ради проект рішення «Про скасування підпункту 1.1. пункту 1. Рішення Виконавчого комітету від 08.10.2019 № 561
"Про затвердження Проектів організації дорожнього руху м. Суми", в частині організації одностороннього дорожнього руху по вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста в м. Суми.
2. Депутатів Сумської міської ради підтримати дане рішення.
3. Демонтувати дорожні знаки повязані з одностороннім рухом по вказаним ділянкам.
4. Розглянути питання про необхідність встановлення знаків стоянка заборонена з будь якої однієї сторони вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста в м. Суми.

За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Повернути двосторонній рух по вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста в м. Суми», розміщеної на веб-порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/2230), повідомляємо наступне.
З електронної петиції вбачається, що мешканці пропонують скасувати односторонній рух по вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста.
Інформуємо, що в квітні місяці 2019 року з метою оптимізації дорожнього руху, створення безпечних та комфортних умов для учасників дорожнього руху Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради було надано доручення № 18-Д «Про підготовку проекту рішення виконавчого комітету з питань організації одностороннього дорожнього руху по вул. О. Аніщенка та провулку О. Береста в такому порядку: 1) встановити односторонній напрямок руху по вул. О. Аніщенка від її перехрестя з вул. Покровською в бік вул. Петропавлівської до перехрестя з вул. Г. Кондратьєва; 2 ) встановити односторонній напрямок руху по провулку О. Береста від його перехрестя з вул. Г. Кондратьєва в бік вул. Першотравневої до перехрестя з вул. Шишкарівською, та визначити розробника Схеми руху автотранспорту по вул. О. Аніщенка та провулку О. Береста з облаштуванням об’єктів дорожньої інфраструктури».
З огляду на вищевикладене, на замовлення Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради в 2019 році проектною організацією розроблено та Управлінням патрульної поліції в Сумській області Департаменту патрульної поліції погоджено ряд Схем ОДР, в тому числі Організація одностороннього дорожнього руху по вул. Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста у м. Суми.
Станом на теперішній час вищезазначену схему затверджено виконавчим комітетом Сумської міської ради та переможцем аукціону з надання Послуги по поточному ремонту вулично - дорожньої мережі та штучних споруд м. Суми у 2020 році здійснено комплекс заходів щодо запровадження організації дорожнього руху по вулиці Олександра Аніщенка та провулку Олексія Береста.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 259 осіб з 250 необхідних.

Чеботарьов Юрій Юрійович

2 березня 2020 р.