Скликання позачергової сесії Сумської міської ради щодо протидії коронавірусу COVID19

У зв’язку із значною реальною загрозою розповсюдження епідемії коронавірусу COVID-19 та можливою небезпекою для здоров’я і життя мешканців м. Суми невідкладно, не пізніше 18 березня 2020 року, скликати позачергову сесію Сумської міської ради для ухвалення наступних рішень:

1. Заслуховування і прийняття звітів виконкому Сумської міської ради та керівництва органів охорони здоров’я м. Суми щодо реального стану готовності міста до захисту населення від наслідків поширення коронавірусу COVID-19;

2. Перерозподіл 42 мільйонів гривень т.зв. «депутатських грошей» на придбання необхідної кількості апаратів штучної вентиляції легенів, тест-систем виявлення коронавірусу, іншого необхідного медичного обладнання та збільшення оплати праці медичних працівників, які будуть задіяні у лікуванні постраждалих від епідемії сумчан;

3. Встановлення з 18 березня 2020 року і до повного закінчення режиму каратину на території України надбавки у розмірі 100% від посадового окладу всім працівникам сфери охорони здоров’я м. Суми, задіяним у профілактичних заходах, діагностуванні та лікуванні мешканців м. Суми, уражених коронавірусом;

4. Затвердження плану і обсягів проведення дезінфекції місць загального користування: житлових будинків, громадських будівель, закладів торгівлі і побуту тощо.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Станом на 20 вересня петицію підписали 136 осіб з 250 необхідних.

Соколов Олександр Олегович

14 березня 2020 р.