Створення мережі громадських вбиралень у місцях масового відпочинку людей

Шановні жителі нашого міста прошу підтримати вас дану петицію. Вважаю це дуже важливим для функціонування нашого міста питанням.
Пропоную створення мережі стаціонарних туалетів в місцях масового відпочинку. Зокрема- парк імені Кожедуба, студентський пляж, озеро Чеха, пляжі Блактиних озер та інші популярні місця, де відпочиває чимало сумчан. Те що існує наразі у зазначенних місцях, публікувати не буду, щоб не шокувати людей. Вбиральні мають бути обладнанні туалетами, умивальниками. просто підтримай гарну ініціативу!

За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Створення мережі громадських вбиралень у місцях масового відпочинку людей», розміщеної на веб-порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://petition.e-dem.ua/sumy/Petition/View/2606), повідомляємо наступне.
Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради у 2020 році були проведені відкриті торги на закупівлю робіт по реконструкції парку ім. І.М. Кожедуба відповідно до розробленого та затвердженого проекту.
Слід зазначити, що роботи по облаштуванню громадської вбиральні на території «Студентського пляжу» включені до проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція парку ім. І.М. Кожедуба».
Відповідно до укладеного Договору на реконструкцію парку ім. І.М. Кожедуба від 13.10.2020 року №715-б підрядна організація виконує роботи відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації. Наразі підрядною організацією виконуються роботи по облаштуванню громадської вбиральні на території «Студентського пляжу».
Також, Департаментом інфраструктури міста на даний час опрацьовується питання щодо коригування даного проекту із можливістю врахування Ваших пропозицій стосовно облаштування громадських вбиралень на території парку ім. І.М. Кожедуба.
Що стосується питання створення мережі громадських туалетів у місцях відпочинку людей на озері Чеха та Блакитних озерах, повідомляємо, що відповідно до Розділу ІІІ п. 3.5 Додатку до рішення Сумської міської ради «Про затвердження Правил благоустрою міста Суми» від 26 грудня 2014 року № 3853 – МР території пляжів та місць відпочинку на водних об’єктах зобов’язані утримувати у належному стані їх балансоутримувачі або особи, яким вказані території передані згідно з договорами оренди, відповідно до вимог, передбачених цими Правилами та іншими нормативними актами.
Слід зазначити, що згідно з вимогами статті 61 Земельного кодексу України є обмеження у використанні земельних ділянок прибережних захисних смуг уздовж річок, навколо водойм та на островах. Так, прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм забороняється будівництво будь-яких споруд. Об’єкти, що знаходяться у прибережній захисній смузі, можуть експлуатуватися, якщо при цьому не порушується її режим. Не придатні для експлуатації споруди, а також ті, що не відповідають встановленим режимам господарювання, підлягають винесенню з прибережних захисних смуг.
Враховуючи вищевикладене, за наявності фінансування, питання будівництва стаціонарних туалетів поблизу зон відпочинку на озері Чеха та Блакитних озер буде опрацьовано з урахуванням вимог чинного законодавства.

Петицію підписали 273 особи з 250 необхідних.

Пономарьов Олег Миколайович

21 липня 2021 р.