Останнім часом дедалі більше автомобілів почали проїжджати та паркуватися на вулицях Соборній та Воскресенській. Вони забруднюють повітря, займають собою багато простору, створюють небезпечні ситуації, адже ці вулиці в першу чергу створенні для прогулянок Сум'ян зі своїми дітьми, автомобілі загороджують оглядовий простір на історичні споруди в центрі міста. Я пропоную заборонити проїзд автомобілів, встановити шлагбауми, юніпаркери чи інші предмети які будуть забороняти проїзд по цих вулицях. Потрібно припинити цей безлад.

За результатами розгляду Вашої електронної петиції "Заборонити проїзд та паркування автомобілів по вулиці Соборній та Воскресенській", розміщеної на веб-порталі "Єдина система місцевих петицій" (https://petition.e-dem.ua/sumy/Petition/View/2610), повідомляємо наступне.
З електронної петиції вбачається, що мешканці міста бажають заборонити рух автотранспортних засобів по вулицям Соборна, Воскресенська.
З метою забезпечення безпеки дорожнього руху рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 03.06.2021 №335 затверджено Проєкт організації дорожнього руху 328-б-ОДР "Організація дорожнього руху до паркових та пішохідних зон в м. Суми". Відповідно до даного проєкту передбачається встановлення дорожніх знаків 3.1 "Рух заборонено" разом з дорожніми знаками 5.33 "Пішохідна зона" на в'їздах до паркових і пішохідних зон міста, в тому числі вул. Соборна та вул. Воскресенська.
Станом на поточну дату вищезазначений документ направлено до переможця аукціону по наданню послуги по поточному ремонту вулично-дорожньої мережі та штучних споруд, з метою здійснення комплексу заходів щодо запровадження організації дорожнього руху в межах передбаченого на дані цілі фінансування.

Петицію підписали 281 особа з 250 необхідних.

Капустян Дмитро Віталійович

6 серпня 2021 р.