Парк від мосту на Харківській до вулиці Заливна

Територія біля Псла від парку ім. Кожедуба до ресторану “Здибанка” це сором для міста і незадовільна оцінка роботи для влади. Потенційно прекрасна зона відпочинку, якій могло б позаздрити будь-яке місто, в Сумах — просто смітник. Там не тільки розкидане сміття, там є сміттєзвалища, є залишки спаленого будинку, є хащі незрозумілих бур'янів і непотрібних дерев (дуже зручно ховатися, щоб випити, закусити й одразу ж сходити в туалет). Все це неподобство ховається за страшним парканом від “Сумбуд”, який лише стимулює розростання сміттєзвалищ. На цій території можна зробити гарний парк з пішохідними доріжками та приємними кафешками (замість смердючих шашличних).

Потрібно якомога скоріше:

1. Прибрати паркан біля мосту на вул. Харківська. Цей паркан ховає сміття і тих, хто його зносить. Якщо прибрати паркан і підстригти бур'яни, то буде набагато краще. Будувати ближче 50 метрів до річки все одно не можна.

2. Прибрати всі зайві кущі й молоді дерева вздовж Псла від парку ім. Кожедуба до ресторану “Здибанка. Якщо все буде в такому стані, як, наприклад, парк ім. Кожедуба біля входу, то і смітити там будуть набагато менше. Також там буде набагато безпечніше.

3. Прибрати сміття вздовж Псла від парку ім. Кожедуба до ресторану “Здибанка”.

4. Прибрати залишки спаленого будинку.

5. Організувати патрулювання поліцією берегу Псла з метою недопущення розведення вогнищ на ґрунті.

6. Зробити набережну і пішохідні доріжки. Можна запропонувати власникам популярних сумських ресторанів інвестувати в розвиток парку в обмін на розміщення їх кафе та ресторанів (але знов таки там не має бути шашличних сараїв зроблених з палок, як зараз).

Станом на 26 червня петицію підписали 185 осіб з 250 необхідних.

Мi Андрiй Анатолiйович

19 серпня 2021 р.