ГРОМАДА ВИМАГАЄ - Перекрити проїзд пішохідними вулицями міста!

ГРОМАДА ВИМАГАЄ в котрий раз перекрити проїзд пішохідними вулицями міста, такими як вулиця Соборна та вулиця Воскресенська!

Я не розумію, чому громада повинна вкотре просити це, а місцева влада нічого не виконує.
Чи подобається чиновникам, що пішохідними вулицями скоро не можна буде пройти?
Чому по вулиці Дерибасівській в Одесі, або по пішохідній частині Хрещатика в Києві не їздять автомобілі, а в Сумах з цих двох пішохідних вулиць зробили парковку?

Чому місцева влада не чує своїх виборців?
Що потрібно зробити місцевим жителям, щоб їх почули і виконали цю вимогу, а не вкотре давали обіцянку і не виконували її?

Додаю фото пішохідної вулиці Воскресенської, яку перетворили на парковку авто.

За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Перекрити проїзд пішохідними вулицями міста», розміщеної на веб-порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://petition.e-dem.ua/sumy/Petition/View/2624), повідомляємо наступне.
З електронної петиції вбачається, що мешканці міста бажають заборонити рух автотранспортних засобів по пішохідним вулицям Соборна, Воскресенська.
Повідомляємо, що рішенням Виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.01.2014 року №37 «Про затвердження Положення про організацію руху транспортних засобів вулицями Соборна, Воскресенська, та провулками Терезова, 9-го Травня в м. Суми» визначені певні правила руху транспортних засобів по даних вулицях.
Відповідно до вищевказаного положення на проїзд мають право громадяни, місце проживання яких зареєстровано в житлових будинках, за адресами, зазначеними у додатку даного рішення, та які не мають іншої можливості такого проїзду, за пред’явленням документу, що посвідчує особу та її місце реєстрації, а також по запиту, шляхом виклику диспетчера для транспортних засобів спеціального призначення та автомобілів (мотоколясок) позначених розпізнавальним знаком «інвалід», якими керують водії – інваліди за пред’явленням особами, що здійснюють проїзд посвідчення (водія, службового, пенсійного).
Крім того зазначаємо, що розділом 26 ПДР (рух у житловій та пішохідній зоні) у житловій зоні забороняється зокрема, транзитний рух транспортних засобів та рух вантажних автомобілів, тракторів, самохідних машин і механізмів (крім тих, що обслуговують об'єкти і громадян, виконують технологічні роботи або належать громадянам, що проживають у цій зоні).
Додатково повідомляємо, що з метою забезпечення безпеки дорожнього руху рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 03.06.2021 №335 затверджено Проєкт організації дорожнього руху 328-б-ОДР «Організація дорожнього руху до паркових та пішохідних зон в м. Суми». Відповідно до даного проєкту передбачається встановлення дорожніх знаків 3.1 «Рух заборонено» разом з дорожніми знаками 5.33 «Пішохідна зона» на в’їздах до паркових і пішохідних зон міста, в тому числі вул. Соборна та вул. Воскресенська. У разі наявності відповідного фінансування переможцем аукціону по наданню послуги по поточному ремонту вулично-дорожньої мережі та штучних споруд буде вжито комплекс заходів по запровадженню організації дорожнього руху.

Петицію підписали 262 особи з 250 необхідних.

Голуб Иван Олегович

24 вересня 2021 р.